Şota Arveladze'den Fenerbahçe açıklaması

Abone ol

Türk futbolunun yakından tanıdığı bir isim olan Şota Arveladze; katıldığı programda sorulan sorulara yanıt verdi. Şota, Fenerbahçe'den teklif gelirse sorusuna 'Neden yapmayayım, düşman takım mı?' diye yanıt verdi.

Türkiye'de yaşadığı enteresan hikâyelerden ve Trabzonspor'daki günlerinden bahseden Şota Arveladze; Nwakaeme transferi öncesinde Başkan Ahmet Ağaoğlu'nun kendisine de danıştığını söyledi.

Virüs değerlendirmesi

Koronavirüs sürecini de değerlendiren Şota; "Güney Kore iyi bir örnek, 2. haftayı oynayacaklar. Keza Belarus'da oynanıyor, Almanya'da lig başlıyor. Süper Lig için başlangıç tarihine kadar gitmek lazım. Sonuçta bu virüs yok olmuyorsa; bununla yaşamak zorundayız. Yeni sezonda da virüs yok olmazsa başlatmayacak mıyız?" açıklaması yaptı.

Türkiye'de hem futbolculuk hem de teknik direktörlük görevlerini icra eden ve aynı zamanda da renkli kişiliğiyle öne çıkan Şota Arveladze; Asist Analiz'in konuğu oldu. Asist Analiz Instagram hesabından gerçekleştirilen keyifli söyleşide Gürcü teknik adam, genel yayın yönetmeni Arda Ün'ün sorularını yanıtladı.

Şota Arveladze ile yapılan sohbetin soru ve cevapları şöyle:

- Liglerin başlayıp başlamamasıyla ilgili çok fazla tartışma var. Sizce Süper Lig tescil edilmedi mi, düşünceleriniz neler?

"Bence en kolay karar tescil olur. Diyelim ki bitti... Her şey bitti. Yeni bir sezon başlayacak, dendi. Dediğim gibi bu en kolay karar olur. Dünyaya bir bakarsın, Almanya'da ligler başlıyor. Nasıl yapabiliyorlar? Bizden daha iyi durumda değillerdi. Ölüm sayıları ortada... 16 Mart'ta durduruldu ligler, 100'den fazla vaka yoktu. Diyelim ki 1000'di, bugün ne kadar? 100 bin. Eylül'de tekrar 1000 olsa ne olacak? Başlamayacak mı ligler? Temiz bir protokolle devam edilebileceğini düşünüyorum. Güney Kore iyi bir örnek, 2. haftayı oynayacaklar. Keza Belarus'da oynanıyor, Almanya'da lig başlıyor. Süper lig için başlangıç tarihine kadar gitmek lazım. Sonuçta bu virüs yok olmuyorsa; bununla yaşamak zorundayız. Yeni sezonda da virüs yok olmazsa başlatmayacak mıyız?"

- Trabzonspor'a sizden sonra katkı sağlayan bir forvet göremedik. Çok büyük isimler geldi Sturridge, Malouda gibi isimler beklentileri karşılayamadı. Alexander Sörloth size yakın gidiyor. Ne düşünüyorsunuz rekorunuzu kırar mı? 7 gol gerekiyor bunun için...

"Birisi bunu bir gün kıracak, kırması da gerekiyor. Kaç sene geçti üzerinden... Kim ne kadar atıyor diye de bu zamana kadar takip etmedim açıkçası. Takım iyi oynuyor, pozisyona kolay giriyor Sörloth... Taraftar da arkasında, kalan maçlarda gerekli gol sayısını atabilir. Tabi önemli olan benim gibi gol kralı olmasın sadece aynı zamanda şampiyon da olsun. Ben şampiyon olamadım, keşke şampiyon olsaydım da gol kralı olmasaydım. Ama Sörloth'un ikisi için de şansı var. İnşallah ikisini de gerçekleştirecek. Ben ikisinden birini seçecek olursam onun (Sörloth) için şampiyon olmasını isterim.

- Hüseyin Çimşir hakkındaki düşünceleriniz neler? 5-6 yıl gider mi Trabzonspor'la Hüseyin Hoca... Yoksa yine hoca değiştirme geleneği mi yaşanır?

"Türkiye'de 100 seneyi aşkındır futbol oynanıyor. Toplam ligde 5-6 sene çalışan hoca yok ki. Yönetimler zaman vermemiz gerek diyor ama bir yenilgide işler değişiyor. Arkadan taraftar bağırıyor; havaalanına iki insan geliyor sonra da gönderiliyorsun. İşler kötü gidince bariyerler var, önce sportif direktör gidiyor, sonra ikinci şans hocayı yollamak... Türkiye'de kaç kulüp var, patronu olan? Kendini korumak zorunda değil bu başkanlar, birisini de suçlamak zorunda olmuyor haliyle... Birilerini gönderip zaman kazanma dertleri yok. Ertuğrul Sağlam, Bursaspor'u şampiyon yaptı, ligde üst sıralara oynadı; Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etti. Ancak ilk Ertuğrul Hoca gönderildi. Şenol Hoca, Trabzonspor'dan kaç defa ayrıldı? Biz ne konuşuyoruz..."

- Türkiye'den yakın zamanda teklif geldi mi, kariyer planlamanızda neler var?

"Benim ailem İstanbul'da yaşıyor. Kasımpaşa'ya da büyük saygım var, başkanı çok severim. Resmi bir teklif yoktu genel anlamda. Çalışıyorum zaten Özbekistan'da biliniyor. Arabistan'dan Avrupa'dan Rusya'dan teklifler vardı; gidemedim. Çünkü lig devam ediyordu 3 kupa kazandık."

- Erman Toroğlu'nun sizi bir Dinamo Tiflis-Linfield maçında görüp beğendiği ve Trabzonsporlu yöneticilere önerdiği doğru mu?

"Doğru. O maçtan sonra Sadri Bey'e beni önermiş. Hakkımızda iyi konuşmuş, iyi bir scout olur aslında Erman Hoca'dan gözü iyiymiş."(Gülerek)

- İzleyicilerimizden ısrarla gelen soruları iletiyorum size: Ronaldo mu, Messi mi?

"Cevap vermeye gerek var mı buna? Bunun cevabı belli... Birisi sporcu biri deha... Kesinlikle Messi."

- Israrla sorulan bir başka soruyu iletiyorum: Hagi mi, Alex mi?

"Bence Hagi. Dünyada kazanan bir isim o. Sadece Türkiye'de başarılı olmuş bir oyuncu değil. Alex de büyük bir oyuncuydu ama dünyada çok başarılı değil. Hagi; Real Madrid, Barcelona ve Dünya Kupası'nda başarılar kazanan bir isim. Hagi daha büyük bence. Bu kriterleri göz önünde bulunduruyorum."

- İzleyicilerimizden 'Fenerbahçe'den teklif gelirse, hocalık yapar mı' soruları geliyor. Ne diyorsunuz?

"Niye yapmayayım? Düşman takım mı yani? Başka bir ülke takımı mı?"

- 'Bu da Fener maçı mı' diye bir söyleminizi sormuş izleyicilerimizden biri... Ne demek istemiştiniz?

"Ankara'da olan maç... Sezonun son maçı Ankaragücü ile oynuyoruz. Yanlış hatırlamıyorsam Ankaragücü de düşmüştü. Farklı kazandık o maçı. Biz 4 gün önce aynı statta Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe ile çeyrek final maçı oynamıştık. 2-0 öndeydik; 2-2 bitti maç... Penaltılarda kaybettik. Yemin ediyorum sana 8 dakika boyunca değişiklik yapamadım. Son 8 dakika! Kaldır diyorum bayrağı, değişiklik yapacağım. Skor 2-1, dakika 83... Değişiklik yapacağım, top çıkıyor ama kaldırmıyor. Oyun duruyor ama yine değişikliğe gidilmiyor. Faul oluyor yine yok! 87. dakika... 89. dakika derken; değişiklik diyoruz yok! Sonra gol oldu, skor 2-2'ye geldi; gitti bu sefer bayrağı kaldırdı değişiklik için!.. 'Bu da Fener maçı mı' hikayesi işte... Galatasaray maçı olsaydı Galatasaray diyecektik."

- Nwakaeme'yi Trabzonspor'a siz mi önerdiniz?

"Başkan (Ağaoğlu) aradı. Hal hatırdan sonra oyuncuyla ilgili fikirlerimi sordu. İyi bir oyuncu, dedim. 'Alalım mı' diye sorunca da iyi bir karar olacağını ifade ettim."

Günün Önemli Haberleri