Sosyal Hizmetler Kadınlara emanet

Abone ol

Büyükşehir Belediyesi, yaklaşan Kadınlar Günü öncesinde kadınlar matinesi düzenledi.

Kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayan Başkan Menderes Türel “Bizde kadını erkekten ayıran tek şey onların bizim başımızın tacı olmasıdır” dedi.

Büyükşehir Belediyesi, yaklaşan Kadınlar Günü öncesinde kadınlar matinesi düzenledi. Kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayan Başkan Menderes Türel “Bizde kadını erkekten ayıran tek şey onların bizim başımızın tacı olmasıdır” dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, yaklaşan 8 Mart Kadınlar Günü nedeniyle kadınlar için matine düzenledi. Kadınların yoğun ilgi gösterdiği matineye Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, eşi Ebru Türel ile birlikte katıldı. Kadınların sevgi seliyle karşılaşan Türel, onlarla tek tek selamlaştı. Kadınlarla bol bol fotoğraf çektiren Türel, yaklaşan Kadınlar Günü’nü kutladı.

Türel, kadınlara yönelik hizmetlere çok önem verdiklerini belirterek, “Aile eğitim merkezleri, sağlık merkezleri, kreşler, huzurevi, sığınma evi, engelli hizmetleri ve sosyal kart gibi hizmetlerle bütün halkımıza hizmet veriyoruz. Ama en çok kadınlarımıza önem veriyoruz. Kadının toplumun ve ailenin temeli olduğunu çok iyi biliyoruz” dedi.

KADINA EL KALDIRAN ERKEK ZAVALLIDIR 

Kadına el kaldıran erkeğin zayıflığını gizlemeye çalışan bir zavallı olduğunu söyleyen Başkan Türel şöyle konuştu: “Ülkemizde kadın, sosyal ve psikolojik bakımdan güçlü; ekonomik bakımdan zayıftır. Nedeni ise kadınların önemli bir kısmının çalışmamasıdır. Hükümetimiz, kadınlarımızın ekonomiye katılmasını desteklemek için kadınların çalışması durumunda özel destekler vermektedir. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak açtığımız ASMEK kursları ile kadınlarımıza her türlü hizmeti ve desteği veriyoruz.” 

SOSYAL HİZMETLER KADINLARA EMANET 

Antalya’da iki kadın milletvekili olan tek siyasi partinin, mensubu bulunduğu parti olduğunu belirten Türel, “Belediyemizin Sosyal Hizmetler Daire Başkanı kadın. Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcımız kadın. Biz sosyal hizmetlerimizi kadınlarımıza emanet ettik. Bizde kadını erkekten ayıran tek şey onların bizim başımızın tacı olmasıdır. İster çalışan, ister evinde yorulan, ister annelik gibi kutsal bir hizmeti veren bütün kadınlar baş tacıdır” diye konuştu.

Günün Önemli Haberleri