Sonar anketi olay oldu! Hakan Bayrakçı tutturamayacak mı?

Abone ol

SONAR referandum anket sonuçlarını açıkladı. Sonar'ın patronu Hakan Bayrakçı'nın iddiasına göre hayır oyları önde. Bayrakçı Kasım seçimlerini de bilememiş ve bu yüzden özür dilemek zorunda kalmıştı.

TGRT'de yayınlanan 'Meselenin İç Yüzü' programına katılan Sonar Araştırma Başkanı Hakan Bayrakçı katıldı ve anket sonuçlarını açıkladı. Cem Küçük'e konuşan Sonar başkanı Bayrakçı verdiği rakamlarla şaşırttı.

Canlı yayında şirketinin son anketini açıklayan Sonar Araştırma Başkanı Hakan Bayrakçı, 'Hayır' oylarının 'kıl payı' önde olduğunu iddia etti ve "Sandıklar birkaç kez sayılabilir" diye konuştu.

Son anket sonuçları doğru mu? Hayır mı önde evet mi?

Bayrakçı'nın verdiği rakamlara göre 16 Nisan'da herşey olabilir. İstanbul ve Ankara'da oylar başabaş giderken, kıyı kesimleri hayır iç bölgeler evet diyor. Bayrakçı şu bilgileri verdi: "Zonguldak hariç Artvin'e kadar karadeniz bölgesi evet diyor. Ege sahil şeridi komple hayır. İlginç tarafı Akdeniz sahil şeridi hayır. Bazı araştırmalarda Evet görünüyor. Ama bizde Hatay'dan bu yana komple hayır. Güneydoğu da hayır. Evet yükselmiş ama yüzdeye bakınca hayır yüksek.

Kararsızlardan çok tercihini söylemekten çekinen bir kitlenin olduğuna vurgu yapan Bayrakçı, "Yüzde 51 Hayır, yüzde 49 Evet görüyoruz ama yüzde 51 Evet, yüzde 49 Hayır da çıkabilir" dedi. Sahil kentlerinin ve Güneydoğu'nun 'Hayır' dediğini belirten Bayrakçı Ankara'da ise 'Evet' oylarının önde olduğunu söyledi.


SONUÇLARI BİLEMEMİŞ ÖZÜR DİLEMİŞTİ :
SONAR Başkanı Hakan Bayrakçı Kasım seçim sonuçlarında büyük bir yanılgı yaşamıştı. O seçimin sonuçlarını sadece Adil Gür bilirken Hakan Bayrakçı özür dilemek zorunda kalmıştı. Referandum anket sonuçlarında da diğer anket şirketlerinden farklı sonuclar veren Bayrakçı yine tutturamayacak gibi görünüyor.

Konsensus Başkanı Murat Sarı da kendi anketlerini açıkladı. Konsensus'un son anketi de Sonar'la aynı; yüzde 49 Evet, yüzde 51 Hayır.

Günün Önemli Haberleri