Son hava durumu tahmini fena bu 35 il dikkat!

Abone ol

İZMİR için hava durumu uyarısı. Son hava durumu tahminleri kötü! Meteoroloji arka arkaya iki alarm verdi. Balıkesir, Çanakkale hava durumu alarmı a

İZMİR ve Balıkesir başta olmak üzere meteorolojiden arka arkaya hava durumu uyarıları geldi. Son yayınlanan hava durumu raporunda İstanbul ve Ankara'nın yanı sıra Balıkesir, İzmir, Aydınve Manisa ve Çanakkale için son dakika uyarısı verildi.

Meteoroloji işleri müdürlüğünün resmi sitesinde yer alan ilk hava durumu uyarısında perşembe günü ve 2016 yılının ilk günü olan cuma günü için çok yoğun kar yağışı yer aldı.

35 İL İÇİN HAVA DURUMU UYARISI

Kar yağışının yolları kapatıp, okulları tatil ettirecek kadar kuvvetli olacağı bildirildi. Kar yağışı alarmı verilen iller şunlar oldu;

Balıkesir, Çanakkale, İzmir, Aydın ve Manisa ile İstanbul, Ankara , Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa , Balıkesir, Bolu, Zonguldak, Düzce, Bartın, Karabük, Kastamonu, Sinop, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ,Artvin, Hakkari, Şırnak, Siirt, Bitlis, Van, Ağrı, Muş, Erzurum, Kars, Iğdır ve Ardahan

Meteorolojinin uyarısına göre şiddetli kar yağışı bu illerde 20 ile 50 santim arasında kar bırakacak. Son hava durumu tahminine göre yoğun kar yağışı 01.01.2016 Cuma günü akşam saatlerinden itibaren etkisini kaybedecek.

İZMİR HAVA DURUMU KAR UYARISI VERİLDİ

İzmir, Manisa, Aydın, Çanakkale ve Balıkesir çevreleri için meteorolojiden hava durumu alarmı geldi. Çanakkale'nin doğusu ve Balıkesir çevrelerinde kuvvetli kar yağışının etkili olacağı vurgulanan açıklamada, 5 ilde sıcaklıkların 10-12 derece düşeceği kaydedildi.

İzmir başta olmak üzere 5 il için meteorolojiden yapılan uyarıda şu bilgiler yer alıyor;

"Perşembe günü Balıkesir merkez ve ilçeleri ile Çanakale'nin doğusunda kuvvetli olmak üzere Manisa ve İzmir'in kuzey ve doğu ilçelerinde kar yağışı beklenmektedir. İzmir merkezinde de kuzey ile yüksek kesimlerde hafif kar yağışı tahmin edilmektedir. Güney Marmara ile kıyı Ege'de, bugün ve yarın rüzgarın kuvvetli poyraz ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor."

ANKARA HAVA DURUMU KAR ALARMI

ANKARA için yapılan son hava durumu tahminine göre kar yağışı perşembe günü devam edecek. Ankara'da hava sıcaklığı eksi 2 derecenin de altına inecek. Ankara önümüzdeki hafta da kar yağışı ile yeni yıla devam edecek.

İSTANBUL HAVA DURUMU KAR YAĞIŞI

İSTANBUL için yapılan son hava durumu tahmini kar yağışının asıl etkisini 31 aralık perşembe günü göstereceğini haber verdi. İstanbul'da hava sıcaklığı düşerken kar yağışı zaman zaman tipiye dönecek. 1 Ocak 2016 cuma günü de kar yağışı devam edecek ardından da etkisini kaybedecek.

BALIKESİR HAVA DURUMU NASIL?

BALIKESİR için yapılan son hava durumu tahmini perşembe gününden sonrası için iyi. Cuma ve cumartesi günü bulutlu bir hava olacak. Kar yağışı Balıkesir'de pazar günü yeniden başlayacak.

BURSA HAVA DURUMU 2 GÜN KAR VAR

BURSA için gelen son hava durumu uyarısında ise perşembe ve cuma günü kar var. Bursa 'da kar yağışı cumartesi günü bitecek. Pazar ve pazartesi günü ise sulu kar görülecek. Yeni yılın ilk haftasında Bursa'da hava sıcaklığı yeniden yükselecek.

SAMSUN HAVA DURUMU OKULLARI TATİL ETTİRDİ

Samsun'da okulları tatil ettiren kar yağışı son hava durumu tahminine göre perşembe ve cuma devam edecek. Samsun'da hava sıcaklığı 2016 yılının ilk gününden sonra yükselmeye başlayacak.

KAYSERİ HAVA DURUMU NASIL?

Kayseri için gelen son hava durumu tahmininde çok kuvvetli olmasa da kar yağışı görünüyor. Kayseri'de hava sıcaklığı eksi 6 dereceye kadar düşecek.

KONYA HAVA DURUMU KAR NE ZAMAN BİTECEK?

Konya için yapılan son hava durumu tahminine göre perşembe günü kar yağışı var. Cuma günü kar yağışı Konya'yı terkedecek ancak soğuk bir hava etkili olacak. Konya'da hava sıcaklığı yeni yılın ilk haftasında yükselecek.

Günün Önemli Haberleri