Sinan Çetin rengini belli etti

Abone ol

Demokratik açılım sürecine verdiği katkıyla öne çıkan Yönetmen Sinan Çetin, anayasa değişikliğine de destek veriyor.

Ünlü yönetmen Sinan Çetin, referandumda 'evet' oyu kullanacak. Çünkü bunun darbelere son vereceğine inanıyor. Çetin, çevresindeki 'hayır' demeyi düşünen aydınların hiçbirinden gerekçeleri konusunda tatmin edici cevap alamamış. "Bu korkunç bir ideolojik cehennemdir." diyor.

Zaman gazetesinin haberine göre,  12 Eylül referandumunda 'evet' oyu kullanacağını açıklayan Çetin, 'hayır' demeyi düşünen kesimlere yönelik de ilginç tespitler yapıyor.

TATMİN EDİCİ CEVAP ALAMADIM

"Rastladığım bütün aydınlara soruyorum, 'hayır' diyenlerden tek bir tatmin edici cevap alamadım." derken 12 Eylül'de en büyük zararı Türk aydınının gördüğüne işaret ediyor. Bazı kesimlerin referandumda 'evet' oyu vermeleri halinde bunun AK Parti'ye yarayacağı yönünde düşünceler olduğuna dikkat çeken Çetin, "Bu korkunç bir ideolojik cehennemdir." nitelemesinde bulunuyor.

KOLLEKTİF AYMAZLIK

Bu kişileri de 'tribünlere güzel hareketler yapan ama gol atmayı hiç düşünmeyen gösteriş meraklısı kötü futbolculara' benzetiyor. Ünlü yönetmen, "Bu bir kolektif aymazlık, davranış bozukluğudur. Velev ki oylar AK Parti'ye gitse ne olacak? Beğenirsem bir dahaki seçimde oy atarım, beğenmezsem atmam. Referandumda 'evet' oyu veren, isterse seçimlerde 'hayır' oyu verir. Sonuçta iki kere oy kullanma hakkı var." ifadelerini kullanıyor.

İDEOLOJİK KÖRLÜK

"Anayasa değişikliğinin yetersiz bulunmasına itirazım yok." diyen Çetin, "Fakat yetersiz olsa bile darbe olmasını engelleyecek bir kanuna 'hayır' deme gerekçelerini de anlamıyorum." diye ekliyor. Bunu 'ideolojik körlük' olarak nitelerken kendi 'evet' oyunun gerekçelerini şöyle açıklıyor: "Devletin seçilmişler tarafından yönetilmesini sağlamak, atanmışların seçilmişlerin iş yapmasını engellemek için anayasanın arkasına saklanmasını engellemek ve bir daha darbe olmamasını garanti altına almak adına atılacak her adıma evet diyorum."

Günün Önemli Haberleri