Sel Biga'yı böyle vurdu

Abone ol

Biga’nın Sinekçi köyünde dün meydana gelen sel, birçok evi kullanılamaz hale getirdi. Sel anının görüntüleri, amatör bir kameraman tarafından kaydedildi

Görüntülerde, 35 yaşındaki Tülay Töre’nin kaybolduğu evin sular altında kalması dikkati çekiyor. Çanakkale - Bursa kara yolunun sular altında kaldığı sel esnasında, yolda mahsur kalan araçlar da kameraman tarafından kaydedildi.

Bir otomobilin aniden gelen sel sularından korunmak için ters şeride geçerek durabildiği, aracını korumak için de yan çevirdiği görülüyor.

Öte yandan sel felaketinin vurduğu köylerde hasar tespit çalışmalarına başlandı. Biga Kaymakamı Fatih Genel, sel sularının çekilmesinin ardından bölgede çalışmaların hızlandığını söyledi. Hasar tespiti için çalıştıklarını söyleyen Genel, “Köylerde ciddi hasar var. Biga Kaymakamlığı, İl Özel İdaresi ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla vatandaşımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz” dedi.

Sinekçi köyünde kaybolan Tülay Türe’nin arandığını da belirten Kaymakam Genel, “Arama kurtarma ekipleri, jandarma ve köylüler çalışmaları sürdürüyor. Sel sularının geçtiği bölgeden denize kadar aramalar devam ediyor” dedi.

Günün Önemli Haberleri