Seçimlerden sonra dolar yükselecek diyenlere Gökhan Otyam'dan sert tepki

Abone ol

Seçimlerden önce doların baskılandığı iddialarına Gökhan Otyam sert tepki gösterdi. 'Tutarsa seçimden sonra da tutar' dedi.

NTV’nin ekonomi müdürü Gökhan Otyam, seçimlerden sonra doların yükseleceği iddialarına tepki gösterdi hem de kuru yorumladı. Bir süredir başta sostal medya olmak üzere bazı mecralarda doların 7-8'leri bulabileceğine dair iddialar ortaya atılıyor.

Vatandaşın 5 aydır aralıksız dolar aldığının hatırlatılması üzerine Otyam, insanların seçim sonrasında dolar artacağın dair endişelerinin olduğunu ancak bu durumun herkese zarar verdiğine vurguda bulundu.

Doları seçimden sonra da elinde tutar
Otyam, yayında dolar elinde tutanlara ilişkin şu ifadeleri kullandı: "Dövizin seçimler için tuttulduğu, baskılandığı söyleniyor eeee seçimden sonra da tutar. Rezervler azalır, rezervlerden yersin anlarım o zaman dayanmamayı ama rezervlerden yenmiyorsa dövizi faizle tutuyorsam bunun nesi kötü.  

Neden seçimlerden sonra artsın
Neden seçimlerden sonra bir anda atmosfer değişsin. O kadar döviz alınınca TL kalmadı artık. Bunu bir adım ötesi senin markete bakkalı gidip dövizle çikolata alman. O kadar bir dolarizasyon var ki bazı yerlerde elimde döviz var mı ödeyeyim mi diyor.

Ekonomik olarak dövize ihtiyaç yok
Dövize boğulmuşsun, ihtiyaç yok dolara, ekonomik anlamda da ihtiyaç yok. En son ki cari rakamlarda da açık verdik ama cari dengede dış ticaret açığında da aman aman bir açık yok. 

Spekülatif atak vatandaştan kaynaklanıyor
Dövize olan atak spekülatif atak ve bu da maalesef yerlilerden kaynaklanıyor. Vatandaşın paniğinden kaynaklanıyor. Bu sorun halledildikten sonra diğer işler zaten tıkırında olacak. Ekonomik çözümler arama gerek yok. Kendi para birimden çok döviz tutuyorsun.

Günün Önemli Haberleri