Seçimlerde AA ve CİHAN da kapışacak!

Abone ol

Yerel seçimlere damgasını vuran AK Parti cemaat savaşı haber ajansları arasında ilkginç bir rekabet konu oluyor...

Bugüne kadar seçim sonuçları konusunda Gülen Cemaati’ne yakın Cihan Haber Ajansı’na itibar eden AK Parti, yönünü Anadolu Ajansı’na (AA) çevirdi. İki ajansın elemanları, sandık başında ve seçim kurullarında ilginç bir yarış verecek. AA, yerel seçimlere yönelik olağanüstü bir hazırlıktan geçti ve yerel düzeyde eleman takviyesi yaptı.

Her iki ajanstan dakika dakika gelecek sonuçlar, sandık güvenliğiyle ilgili tartışmalar açısından önemli olacak.

AK PARTİ’DEN YAKIN TAKİP

Başbakan Erdoğan ve parti temsilcileri ile adaylarının, daha önceki seçimlerde muhalefet partilerinin yakındığı seçim güvenliğine ilişkin açıklamaları, seçim gecesi sandık sonuçlarının farklı kanallardan teyidi çalışmasını doğurdu. 30 Mart günü AK Parti Genel Merkezi’nde ilk kez bir Seçim İzleme Merkezi kurulacak. Sandık başlarındaki partili görevlilerin akıllı telefonlarına yüklenen özel bir program sayesinde AK Parti Genel Merkezi’ndeki Seçim İzleme Merkezi, sonuçlardan an be an haberdar olacak.

KESİNLİKLE TERK ETMEYİN

AK Parti’nin ayrıca tüm sandık görevlilerine “Kesinlikle sandıkları terk etmeyin. Birleştirilmiş oy tutanağının fotoğrafını mutlaka genel merkeze gönderin” talimatı verdiği ve bunu sık sık tekrarladığı belirtildi. Daha önceki seçimlerde sandık çevrelerinde etkili bir biçimde sonuçları ilk elden alarak hızlı biçimde duyuran Cihan Haber Ajansı’nın ıslak imzalı sandık tutanaklarını ulaşımının engellenmeye çalışıldığı ancak ajansın bunun önüne yargı kararıyla geçtiği de öğrenildi.

YSK’YA İKİ BAŞVURU

Öte yandan AK Parti Seçim İşleri Başkanlığı da Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) iki kez taşımalı seçmen-sahte seçmen konusunda başvuruda bulunduğu ifade edildi.

Günün Önemli Haberleri