Seçim sonuçlarını tutturamayan Murat Gezici'den şaşırtan iddia

Abone ol

Gezici Araştırma Şirketinin sahibi Murat Gezici seçim sonuçlarıyla ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı. İlk sonuçların kırsaldan geldiğini söyleyen Gezici, Anadolu Ajansı'nın şuanki verilerine göre Erdoğan'ın oyunun yüzde 48'e düşeceğini İnce'nin ise yüzde 30'la bitireceğini öne sürdü.

Gezici Araştırma Merkezi Başkanı Murat Gezici "Anadolu Ajansı'nın şu anki verilerine bile bakarak tecrübelerimize dayanarak söyleyebiliriz ki Erdoğan %48 ile kapatacak. Muharrem İnce ise %30 civarlarında kaybedecek ve seçim ikinci tura kalacak." dedi.

Gezici bu değişim ve sonuçlarla ilgili şöyle konuştu: “Bizim seçim çalışmaları sürecindeki yaptığımız araştırmalarda AKP ve MHP hem meclisi hem de Cumhurbaşkanlığını kaybediyor. Şu an sonuçlarının böyle gözükmesinin sebebi ilk başta kırsal kesimlerden gelen oyların azınlıkta olup daha çabuk sayılarak YSK’ya daha çabuk ulaşması. Büyükşehirler açıldığında göreceğiz ki seçim sonucu hızla değişecek ve Sayın Erdoğan %50’nin altına düşecek. Anadolu Ajansı’nın şu anki verilerine bile bakarak tecrübelerimize dayanarak söyleyebiliriz ki Erdoğan %48 ile kapatacak. Muharrem İnce ise %30 civarlarında kaybedecek ve seçim ikinci tura kalacak.

SON ANKETTE İKİNCİ TUR DEMİŞTİ

Murat Gezici seçim öncesi yayımladığı son ankette cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalacağını söylemişti. 16-17 Haziran 2018 tarihlerinde, 12 ilde, 34 ilçede ve 92 mahallede 18 yaş üstü seçmenler ile yüz yüze toplamda yarısı kadın 1812 kişi ile yapılan seçim anketi sonuçlarına göre; AK Parti Meclis’te çoğunluğu kaybediyor, ikinci tura AK Parti’nin cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce kalıyordu.

Meral Akşener, Gezici Araştırma'nın daha önce açıkladığı yüzde 29 civarında oyun çok altında yer alarak yüzde 11'lere gerilemiş durumdaydı. Cumhur ittifakı içinde AK Parti yüzde 43,6'lık yüzdesiyle ipi göğüslüyordu.

İşte 24 Haziran seçimleri için anket şirketlerinin verdiği son oranlar! Gezici bakın nasıl bir sonuç öngörmüştü:

En son anket bomba Gezici yayınladı işte 24 Haziran oy oranlarıHABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

 

Günün Önemli Haberleri