Şanlıurfa ve Adıyaman'daki selden acı haberler geliyor! Ölenlerin sayısı yükseldi

Abone ol

Şanlıurfa'daki selde AVM'de kaybolan temizlik işçisi Ömer Zaman'ın cansız bedenine ulaşıldı. Sel felaketinde can kaybı 17'ye yükselirken, kayıp 3 kişi için arama çalışmaları sürüyor.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin vurduğu Şanlıurfa ve Adıyaman, son yılların en yoğun yağışı nedeniyle dün sele teslim oldu. Caddeler göle döndü, otomobiller sürüklendi. Şanlıurfa Valiliği, dere ve kanal yataklarından uzak durulmasını, bodrum katlarda yaşayanların evlerini boşaltmasını istedi.

Şanlıurfa'daki selde AVM'de kaybolan temizlik işçisi Ömer Zaman'ın cansız bedenine ulaşılmasıyla hayatını kaybedenlerin sayısı 17'ye yükseldi.

Abide Kavşağı’nda 2 itfaiye eri, 1 kadın ve 1 çocuk halat atılarak kurtarıldı. Kavşakta sel sularına kapılan 6 kişi can verdi. İşte selin geldiği anlar...

4 kişi yoğun bakımda, 6 kişi serviste yatıyor...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Şanlıurfa'da 14 ve Adıyaman'da 2 kişinin yaşamını yitirdiği felaketin ardından 500 kişilik ekiple arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü belirterek, "Şanlıurfa'da şu anda yoğun bakımda 4, serviste 6, acil serviste de 4 vatandaşımız var. Toplam 60 vatandaşımız gelmişti, diğerleri taburcu edildi" dedi.

2 bine yakın evde hasar var

Şanlıurfa Valiliği, dün etkili olan sel baskınları sonucu hayatını kaybeden kişi sayısının 14 olduğunu, kayıp 2 kişiyi arama çalışmalarının sürdüğünü, 2 bine yakın ev ve iş yerinde hasar tespiti yapıldığını bildirdi.

Günün Önemli Haberleri