Sahibinden.com'dan erişim sorununa ilişkin açıklama

Abone ol

Sahibinden.com, dün geceden bu yana platforma erişimde karşılaşılan sorunun alan adı hizmeti sağlayan firma ile yaşanan teknik sorundan kaynaklandığını, problemin en kısa sürede giderilmesi için ilgili firmanın çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

Türkiye’nin popüler ilan sitelerinden sahibinden.com’a dün akşamdan itibaren ulaşılamıyor. Milyonlarca ilanın yer aldığı sitede özellikle gayrimenkul ve otomobil satışı yapan kullanıcılar, erişim sıkıntısından dolayı endişe yaşıyor. Sosyal medyada en çok konuşulan konu olan olayda ABD’li bir domain firmasının sahibinden.com’un alan adını dondurduğu belirtildi.

Bahsi geçen ABD’li firma Network Solutions’ın internet sitesinde sahibinden.com’un alan adının kilitli olduğu bildirildi. Firma bunun gibi kilitlenme durumlarına bir takım nedenlerin yol açtığı bilgisini veriyor.

Alan adı sahibi kilitlenme talep edebilir

Firmadan erişilen bilgilere göre bu gibi kilitlenmelerin yaygın nedenleri arasında alan adının iflas davası, ticari marka anlaşmazlığı, mülkiyet anlaşmazlığı gibi bir anlaşmazlığa konu olması yer alıyor.

Ayrıca mevcut alan adı sahibinin alan adının kilitlenmesini talep etmesi halinde durumun yaşanabileceği söyleniyor.


Sahibinden.com'dan açıklama

Konu ile ilgili sahibinden.com'dan yapılan açıklamada, "Alan adı hizmeti sağlayan firma ile yaşadığımız bir teknik sorun nedeniyle platformumuza şu anda erişim sağlanamamaktadır. Sorunun en kısa sürede giderilmesi için ilgili firmanın çalışmaları devam etmekte olup, konu çözüldüğünde yeniden bilgilendirme yapılacaktır." ifadelerine yer verildi.

Günün Önemli Haberleri