Saadet'ten 81 ilde Patriot mitingi

Abone ol

Suriye'ye yakın bölgelerde yerleştirilecek olan Patriot füzelerine karşı Saadet Partisi, 81 ili kapsayan protesto mitingi düzenliyor.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, ''20 Ocak'ta 'Patriotlar gelmesin, biz geliyoruz' mitingiyle Hatay'dayız'' dedi.

Kamalak, partinin genel merkezinde yaptığı basın açıklamasında, Türkiye'de Adana, Kahramanmaraş ve Gaziantep'e yerleştirilmek istenen Patriot füzelerine karşı olduklarını bildirdi.

Birinci Dünya Savaşı'nda Türkiye'nin oldubitti ile savaşa dahil edildiğini ve şimdi yeni bir savaşa sürüklendiğini ileri süren Kamalak, ''Bu oyunu bozmamız lazım'' diye konuştu.

Kamalak, 28 NATO üssü olduğunu ve patriot füzelerinin de yerleştirilmesiyle Türkiye'ye füzelerinin donanımı ve kullanımı için 10 bin ABD askeri gönderileceğini ve bunların masraflarını da Türkiye'nin karşılayacağının iddia etti.

HEDEFTE MÜSLÜMANLAR OLACAK

Bu füzelerin kontrolünün Türkiye'de olmadığını ileri süren Kamalak, ''Biz bunlarla kimi vuracağız? Her halükarda hedefte Müslümanlar olacaktır'' diye konuştu.

Türkiye'den füze atılması durumunda karşı tarafın da ateş nereden açılıyorsa aranın bombalayacağını söyleyerek, Türkiye'nin tam anlamıyla savaşın merkezine konulduğunu belirti.

Kamalak, 20 Ocak'ta, 81 ili kapsayan ''Patriotlar gelmesin, biz geliyoruz'' mitingiyle de füzelerin Türkiye'ye yerleştirilmesine karşı halkı uyaracaklarını ifade etti.

Günün Önemli Haberleri