Saadet Partisi'nden o valiye cevap!

Abone ol

Saadet Partisi il başkanlığını ziyareti sırasında kendisini il başkan yardımcısının karşıladığını gören ve duruma tepki gösteren valiye Saadet Partisi'nden yanıt gecikmedi.

Saadet Partisi, Bartın Valisi Bülent Savur'un partinin il başkanlığını ziyaretinde, kapıda karşılanmamasında bir kasıt olmadığını bildirdi.

Partiden yapılan yazılı açıklamada, Vali Savur'un, Saadet Partisi İl Başkanlığını ziyareti sırasında meydana gelen olaydan büyük üzüntü duyulduğu belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

''İl Başkanımızın, Sayın Valimizi, makam arabasından inerken karşılaması elbette daha doğru olurdu. Ancak bu protokol kuralını yerine getirmemesinde bir kastı yoktur. Nitekim değerli İl Başkanımız: 'ilk kez bir vali ziyaretiyle karşılaşıyoruz. Kusura bakmayın. Bundan sonra daha dikkatli oluruz' diyerek bu konudaki iyi niyet ve samimiyetini ortaya koymuştur. Ancak sayın Valimiz, sahip olduğu makam ve müktesebatın gereği olarak, halkını kucaklayıcı, gönül alıcı bir üslupla konuşmuş olsaydı çok daha yapıcı olurdu. Valilerin görevi gönül yıkmak değil, gönül yapmak olmalıdır.

Bizim büyüklerimizin devlet adamlarına çok önemli tavsiyeleri olmuştur. Nitekim Edebali'in Osman Gazi'ye tavsiye ettiği: 'Bundan sonra yanılgı bize hoş görmek sanadır' sözü ne kadar manalıdır.''

BİLSEYDİM GELMEZDİM

Bartın Valisi Bülent Savur dün Saadet Partisi il başkanlığını ziyaret etmiş, kendisini il başkan yardımcısının karşıladığını öğrenince, ''Eğer beni il başkan yardımcısının karşıladığını bilseydim buraya girmezdim. Ben cumhurbaşkanının temsilcisiyim bu memlekette. Beni il başkan yardımcısı karşılayamaz'' sözleriyle tepki göstermişti.

Günün Önemli Haberleri