Rusya'dan S-400 hamlesi!

Abone ol

Rusya Savunma Komitesi Başkanı Bondarev, Rus kuvvetlerin Suriye'den çıkmasının ardından Hmeymim ve Tartus üslerinde yeterli sayıda S-400 füze sistemi bırakılacağını söyledi.

Sputnik'e konuşan Bondarev, "Rusya Hava-Uzay Kuvvetleri'nin  Suriye'den çıkmasının ardından Hmeymim ve Tartus üslerinde yeterli sayıda S-400 füze savunma sistemi bırakılacak. Zira S-400'ler, Hmeymim ve Tartus'taki hava savunma sistemlerinin ana unsuru" dedi.

Bondarev, Rusya'nın S-400'lerin yanı sıra avcı uçakları, stratejik bombardıman uçakları, insansız hava araçları (İHA), zırhlı araçların bir kısmı ve uzay keşif araçları da dahil olmak üzere tüm temel silah ve teçhizatı da Suriye'de bırakacağını belirtti.

'UZMANLAR, KRİZİN ARDINDAN STRATEJİK GÜVENLİK İÇİN GEREKECEK SİLAH HACMİNİ BELİRLEYECEK'

"Su-30, Su-35 avcı, Su-25 taarruz, Su-34 bombardıman, Tu-22 uzun menzilli bombardıman, Tu-160 ve Tu-95 stratejik bombardıman, Orlan-10 ve Forpost insansız hava uçaklarının Suriye'de bırakılacağını düşünüyorum. Hava savunma sistemleri de göreve devam edecek" diyen Rus senatör, krizin sona ermesinin ardından askeri uzmanların görevinin, uzun vadeli stratejik güvenliğin temin edilmesi için gerekecek silah hacmini net olarak belirlemek olacağını vurguladı.

Günün Önemli Haberleri