Rusya'dan gövde gösterisi!
Abone olSovyetler Birliği'nin Nazi Almanyasını mağlup etmesinin 67'inci yıldönümü böyle kutladı
Sovyetler Birliği'nin Nazi Almanyasını mağlup etmesinin 67'inci
yıldönümü başta başkent Moskova olmak üzere Rusya genelinde çeşitli
törenlerle kutlandı
Nazi Almanyasının mağlup edilmesi nedeniyle her yıl 9 Mayıs'ta kutlanan Zafer Bayramı, bu yıl da Kızılmeydan'da görkemli görüntülere sahne oldu.
DEV GEÇİT TÖRENİ
Kızılmeydan'da 14 bin askerin yanı sıra BTr-80 tipi lojistik
araçları, T-90 tankları, Buk-M2 ve S-400 füze savunma sistemleri,
nükleer başlık taşıyabilen İskender-M füzeleri ve Top-M tipi
füzelerin yer aldığı törende, Mi-8 tipi helikopterler dev Rus
bayraklarıyla Kızılmeydan üzerinde gösteri uçuşu yaptı.
PUTİN: DÜNYAYI KURTARDIK
Devlet Başkanı Vladimir Putin, törende yaptığı konuşmada, Rusya'nın
dünya genelindeki pozisyonunu korumaya kararlı olduklarını
belirterek, Sovyetler Birliği halkının Nazizm'e karşı kahramanca
mücadele ederek dünyayı ciddi bir tehlikeden kurtardığını
söyledi.
Putin, İkinci Dünya Savaşı sırasındaki olayların tekrarlanmaması için başka ülkelerin egemenlik haklarına saygı gösterilmesi gerektiğini belirterek, ''Faşizmin nasıl doğup ve nasıl geliştiğini unutmamalıyız. Karşılıklı güvensizlik ve ideolojik kamplaşmalar yüzünden İkinci Dünya Savaşı engellenemedi. Uluslararası hukuka sıkı şekilde bağlı kalınması, ülkelerin egemenliğine ve halkların özgür tercihine saygı duyulmasının savaş gibi korkunç olayların yeniden yaşanmasının engellenmesi yönünde en büyük etken olacağını söyleyebilirim'' dedi.
Putin, konuşmasının ardından Başbakan Dimitriy Medvedev ile birlikte gazilerle tokalaşıp sohbet etti.
Zafer Bayramı nedeniyle Moskova'da bu akşam dev bir konser verilecek ve başkent gece görkemli havai fişek gösterilerine evsahipliği yapacak.