ROK'un 'korkak komutanlarını da al' gel çağrısına yanıt

Abone ol

Rasim Ozan Kütahyalı'nın, FETÖ'nün kumpası Balyoz davasının sanıkları eski askerlerin, referandumla ilgili "Hayır'lı Konvoy"una darbecilik suçlamasında bulunmasıyla başlayan polemik sürüyor.

Balyoz ve Ergenekon'da yargılanan askerlerin kurduğu "Hayırlı Konvoy"un üyelerini TSK'nın başörtüsü yasağının ardından Anadolu'da askeri faaliyetlerde bulunmakla ve darbecilikle suçlayan Sabah yazarı Rasim Ozan Kütahyalı ile eski SAT komandosu Ali Türkşen arasında hakarete varan ifadelerle sert bir polemik yaşanıyor.

DARBE GİRİŞİMİ SUÇLAMASI

Kütahyalı köşesinde 27 Şubat'taki yazısında, "Hayır'lı Konvoy"u şu iddialarla hedef aldı: "Ordudaki başörtüsü yasağının kaldırılması bu eski darbeci kesimin aklını tamamen başından aldı ve bir askeri hareketlenme içine girdiler. Sırf cuma namazı kıldığı ve demokrasiye bağlı olduğu için Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın da düşmanı olan bu darbeci kafa 21 Mayıs 1963 benzeri bir intihar kalkışmasına girebilir mi? Eldeki verilerle Hayır demek o kadar kolay değil."

YALNIZ GELECEĞİM

"Darbeci" suçlamasına "Hayatında bir gün şerefinle yaşa" diye karşılık veren Türkşen'e Kütahyalı "Meczup" ve "Şerefsiz hain" diye hakaret etti. Ardından Türkşen'in canlı yayında tartışma çağrısına, Kütahyalı, "Korkak komutanlarını da al gel" dedi. Türkşen'in karşılığı ise, "Yalnız geleceğim" oldu.

Günün Önemli Haberleri