Rehinenin yeğeni konuştu

Abone ol

Musul’da IŞİD üyelerinin rehin aldığı Türk Konsolosluğu çalışanlarından ataşe Mehmet Argüç’ün yeğeni Sami Argüç, endişeli olduklarını belirt...

Musul’da IŞİD üyelerinin rehin aldığı Türk Konsolosluğu çalışanlarından ataşe Mehmet Argüç’ün yeğeni Sami Argüç, endişeli olduklarını belirterek amcasının ve diğer Türk görevlilerin bir an önce bırakılmasını istedi.
Musul’da rehin alınan Türk Konsolosluğu çalışanlarından Ticaret Ataşesi Mehmet Argüç’ün Kayseri’nin Gesi Mahallesi’ndeki ağabeyi Erol Argüç’ün evinde endişeli bekleyiş sürüyor. Kaçırılan ateşe Mehmet Argüç’ün yeğeni Sami Argüç (21), amcasının 2.5 yıldır Musul’daki Türk Başkonsolosluğunda ticaret ataşesi olarak görev yaptığını belirterek, ’’Amcam evli ve 2 çocuk babası. Kendisiyle en son Miraç Kandili dolayısıyla 25 Mayıs’ta internet üzerinden konuştuk. Musul’da konsolosluk araçlarına bombalı saldırı düzenlendiğini söylemişti ancak kendilerinin sağlık durumunun iyi olduğunu, bir sorun olmadığını belirtmişti. Konsolosluk çalışanlarımızın rehin alındığı haberini aldıktan sonra uykularımız kaçtı. Amcamla bir daha irtibat sağlayamadık. Hayatından endişe ediyoruz. Dışişleri Bakanlığının açıklamalarından bir iki gün içerisinde serbest kalacağını duyduk. Amcam son olarak Ankara’daki ailesine iyi olduğuna dair haber göndermiş. Amcamın ve diğer Türk görevlilerin bir an önce bırakılmasını istiyoruz" diye konuştu.
(İHA)

Günün Önemli Haberleri