Recep Sert uyandırıldı

Abone ol

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Tıp Fakültesi Plastik, Estetik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Özlenen Özkan, Türkiye...

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Tıp Fakültesi Plastik, Estetik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Özlenen Özkan, Türkiye’nin 5. yüz nakli hastası olan Recep Sert’in 10-15 gün içerisinde net bir şekilde konuşabileceğini söyledi.
Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Anestezi ve Reanimasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç Dr. Melike Cengiz ve Doç. Dr. Özlenen Özkan, basın toplantısı düzenledi. Türkiye’nin beşinci yüz nakli gerçekleştirilen 27 Yaşındaki Recep Sert’in son durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu. 5 gündür yoğun bakım ünitesinde uyutulan Recep Sert’in uyandırıldığını ifade eden Doç. Dr. Özlenen Özkan, hastanın sağlık durumunun iyi olduğunu belirtti. Operasyonun ardından, hastanın ani hareketler yapmasının ve heyecanlanmasının önüne geçmek için uyutulduğunu belirten Doç. Dr. Özkan, yüzündeki ödemlerin çekilmeye başlamasıyla birlikte uyandırılan Sert’in sağlık durumunun iyi olduğunu ifade etti. Basın toplantısında konuşan Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Anestezi Ve Reanimasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç Dr. Melike Cengiz, Recep Sert’in operasyon sonrası oluşabilecek komplikasyonların önüne geçmek için yoğun bakım ünitesine alındığını belirtti. Hastanın şu anki durumunun gayet iyi olduğunu da belirten Doç. Dr. Melike Cengiz, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Recep Sert’i aldığımızdan bu yana son derece olumlu geçti. Şu anda hiçbir organında bir bozukluk bulunmamaktadır. Bilinci açıktır. Tam olarak komutlara uymaktadır. Şu anda birkaç gün daha bu şekilde giderse, monitörize şekilde gözlemlenecektir. Birkaç gün önce ameliyatının yeni olması nedeniyle daha hareketliydi. Hareketli olması nedeniyle kendine zarar vermesin diye birkaç gün daha uyutulmasına karar verdik. Şu anda kendini ifade edebildiği ve sakin olduğu için ilaçları tamamen kestik. Sorularımızı anlıyor ve hareketlerle karşılık verebiliyor. Kafasıyla ve elleriyle cevap verebiliyor. Ağızdan besin alması şu an için mümkün değil. Ama ağızdan verilen sondalarla besin veriliyor.”
Yüzün estetik durumu hakkında bilgi veren Doç. Dr. Özlenen Özkan ise yüz açısından herhangi bir sorunun olmadığını belirterek her şeyin olumlu gittiğini vurguladı. Doç. Dr. Özkan, “Yüz açısından herhangi bir sorunumuz yok, beklediğimiz gibi gidiyor her şey. Ödemleri biraz daha geriledi. Her şey ilk etapta gayet iyi gidiyor. Yakınları daha iyi bir yüzle karşılaşsın diye birkaç gün daha bekleyeceğiz. Konuşmaya önce bir yoğun bakımdan alalım da akabinde bakacağız. Daha önce de konuşmaları çok net anlaşılmıyordu. 10-15 gün içerisinde konuşmasını net bir şekilde duyacağız” dedi.
Öte yandan, nakledilen çenede bütün dişlerin bulunduğuna da dikkat çeken Doç. Dr. Özkan, nakilden sonra ikinci bir operasyona gerek duymadıklarını ve hastanın kendi dilini kullandıklarını sözlerine ekledi.
(İHA)

Günün Önemli Haberleri