Rasim Ozan Kütahyalı eğer bugün tutuklanırsa

Abone ol

Cem Küçük, ordu içinde Fethullahçı subayların olduğunu iddia eden Rasim Ozan Kütahyalı'nın tutuklanma ihtimaline tepki gösterdi.

Sabah yazarı Rasim Ozan Kütahyalı'nın Genelkurmay Askeri Savcılığı tarafından "acil" koduyla Ankara'ya askeri mahkemeye çağırıldı.

ANKARA'YA 'ACİL' KODUYLA ÇAĞIRILDI

Kütahyalı'nın avukatının talimatlı olarak İstanbul'da ifade vermek istemesinin Genelkurmay askeri savcılığı tarafından reddedilmesi tartışma konusu oldu.

Cem Küçük, bugünkü yazısında Rasim Ozan Kütahyalı'ya sahip çıkarak sivil bireyin Ankara'ya "acil" koduyla getirilmek istenmesine tepki gösterdi. 

KÜTAHYALI'NIN İDDİALARI

Rasim Ozan Kütahyalı, bir süre önce Sabah gazetesinde, Rus uçağının “Fethullahçı” pilotlar tarafından düşürüldüğünü ve F-16 pilotlarının yüzde 50'sinin “Fethullahçı” olduğunu iddia etmiş ve “2016 yılında TSK'dan toplu şekilde atılacak bunlar. Hulusi Akar direnmeye kalkarsa da istifasını verir. Bu kadar basit” demişti.

TSK'DAN TEPKİ

Bu açıklamanın ardından sert bir bildiri yayınlayan Genelkurmay, Rasim Ozan Kütahyalı hakkında da suç duyurusunda bulunmuştu. Ardından harekete geçen Genelkurmay Askeri Savcılığı, "acil" koduyla Rasim Ozan Kütahyalı'yı mahkemeye çağırmıştı.

CEM KÜÇÜK: TUTUKLANIRSA BU BİR KAMİKAZE SALDIRISI OLUR

Star gazetesi yazarı Cem Küçük, "Çok tuhaf bir olay" başlıklı" yazısında Kütahyalı'nın tutuklanma ihtimaline değindi. Kütahyalı'nın tutuklanmasının kulislerde konuşulduğunu aktaran yazar, yazısına böyle tamamladı:

"Kütahyalı ifadeye gider mi giderse ne olur gitmezse ne olur bilmiyorum ama dün Genelkurmay Askeri Savcılığı ve sonra da mahkemesindeki Fethullahçılar tarafından Kütahyalı'ya bir tutuklama kumpası olabilir mi diyen bazı yetkililer ile de konuştum. Bazıları ciddi ciddi bu ihtimalden bahsetti. Böyle bir dönemde bile Fethullahçı askeri yargı eliyle bir yazarın tutuklanma ihtimali konuşuluyorsa Türkiye olarak daha büyük mesafeler almamız gerekiyor demektir. Eğer bugün Kütahyalı tutuklanırsa bu bir kamikaze saldırısı olur."

Günün Önemli Haberleri