Rahimden bebek kadar ur çıktı

Abone ol

Karın ağrısı şikayetiyle hastaneye giden kadının rahminden 5 kilogram ağırlığında ur çıktı

Şanlıurfa'da karın ağrısı ve şişlik şikayetiyle hastaneye başvuran bir kadının rahminden ameliyatla yaklaşık 5 kilogram ağırlığında ur alındı.

Suruç Devlet Hastanesine başvuran Hanım Altın (46), Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Operatör Dr. Kadir Kangal tarafından muayene edildi.

Yapılan tetkikler sonrası hastanın rahim kısmında 20 santimetre büyüklüğünde bir kitle tespit edildi. Ameliyat için gerekli hazırlıkların yapılmasının ardından Dr. Kangal başkanlığındaki 4 kişilik bir ekip tarafından hasta ameliyata alındı ve 4 kilo 800 gram ağırlığındaki kitle başarılı bir şekilde çıkartıldı.

Hastanın bir süredir şişlik ve karın ağrısı şikayeti çektiğini ve artan ağrıları üzerine kendilerine başvurduğunu aktaran Kangal, ''Yaptığımız değerlendirmede rahimde halk arasında 'ur' denilen bir kitle tespit ettik. Bir buçuk saatlik ameliyatla bu kitleyi başarılı bir şekilde çıkardık. Hastamız şuanda çok iyi durumda. Kitleyi rahimle birlikte çıkardık. Bu yüzden artık bu urun bir daha oluşma riski yok'' diye konuştu.

40 yaş üstü ortalama her 10 kadından birinde bu tür ''ur''ların görülebildiğini dile getiren Dr. Kangal, ''Genellikle bunlar 4-5 santimetre büyüklüğünde oluyor. Fakat böylesi büyük bir kitleye nadir rastlanıyor. Daha önce de böyle ameliyatları yaptık ama böylesi büyüğünü ben de ilk defa aldım'' dedi.

-''AĞRILAR 1,5 SENEDİR DEVAM EDİYORDU''

Geçirdiği operasyon sonrasında ağrılarından kurtulduğunu ifade eden 6 çocuk annesi Hanım Altın da, ''Hastalığım 1,5 senedir devam ediyordu'' dedi.

Daha önce Şanlıurfa'da hastaneye gittiğini ve doktorların kendisine kan verip, 1 hafta sonra tekrar hastaneye gelmesini istediklerini anlatan Altın, o sıralarda eşinin vefatı nedeniyle tekrar hastaneye gidemediğini belirterek, ''4 ay sonra buraya geldim Kadir hoca beni ameliyat etti, şimdi ağrım kalmadı, kendisine çok teşekkür ederim'' dedi.

Günün Önemli Haberleri