'Putin telefonlarımı dinletti'

Abone ol

Rus muhalefet lideri Boris Nemtsov, diğer muhaliflere hakaret ettiği telefon görüşmesi kayıtlarının bir internet sitesinde yayımlanmasından Rusya Başbakanı Vladimir Putin'i sorumlu tuttu.

Rusya'da muhalefetteki Sağ Güçler Birliği partisinin lideri Boris Nemtsov, diğer muhaliflere hakaret ettiği telefon kayıtlarının yayımlanmasından Kremlin'i sorumlu tuttu.

Hükümete yakın olduğu öne sürülen Life News adlı internet sitesi muhalif eylemciler için "hamster" ve "korkak penguenler" dediği konuşma kayıtlarını yayımladı.

Telefon konuşmalarının yasa dışı olarak dinlendiğini söyleyen Nemtsov, kayıtların yarısının gerçek, yarısının "uydurma" olduğunu söyledi.

Boris Nemtsov, Ekho Moskvy adlı internet sitesinde bu ifadeleri için özür diledi.

Nemtsov blogunda, Rusya Başbakanı Vladimir Putin ve Kremlin'in başdanışmanı Vladislav Surkov'u "provokasyon"la suçladı.

Rus politikacı, Putin ve Surkov'un telefonlarını dinleterek anayasal haklarını çiğnediğini savundu.

Nemtsov, Putin ve Surkov'un amacının 24 Aralık'ta muhalefetin düzenleyeceği toplantıyı sabote etmek olduğunu öne sürdü.

BBC muhabiri, telefonları Rus gizli servisinin dinleyip kaydettiğinin düşünüldüğünü ve önde gelen muhaliflerin hedef alındığını söylüyor.

Ancak muhabirimiz, Nemtsov'un altı saatlik telefon görüşmesi kayıtlarının yayımlanmasının alışılmadık bir durum olduğunu belirtiyor.

Boris Nemtsov bu ay başında yapılan parlamento seçimlerine hile karıştırıldığını söyleyen muhaliflerin düzenlediği gösterilerde gözaltına alınan 250 kişi arasındaydı.

Putin'in partisi Birleşik Rusya oy kaybına karşın yüzde 50'ye yakın oy olarak seçimleri kazanmıştı.

Günün Önemli Haberleri