PTT'nin e-bilet hizmeti nedir?

Abone ol

PTT, e-Ptt markasıyla dijital alanda da vatandaşların hayatını kolaylaştırmaktadır. E-Ptt’nin hizmetlerinden biri diğeri de e-bilettir.

1840 yılından bu yana çağın gerekleri doğrultusunda faaliyet gösteren ve inovasyonu oldukça önemseyen PTT, e-Ptt markasıyla dijital alanda da vatandaşların hayatını kolaylaştırmaktadır. E-Ptt’nin hizmetlerinden biri diğeri de e-bilettir.

E-bilet etkinliklerde, karayolu, denizyolu ve havayolu taşımacılığında kâğıt biletin yerine geçmektedir. Üzerinde mali mühür bulunmaktadır. İstendiği takdirde kâğıt baskı almaya olanak sağlamaktadır.

E-biletin en önemli özelliği tedarik, gönderim ve depolama maliyetini ortadan kaldırdığı ve bileti işleyen personele ihtiyaç kalmadığı için işleme sırasındaki insan kaynaklı hataları ortadan kaldırmasıdır.

E-biletin, Gelir İdaresi Başkanlığı’na yapılması zorunlu yasal bildirim sürecini otomatikleştirmesi de firmalar için önemli bir avantajdır. Ayrıca kolay bir kullanımı bulunan arayüzü sayesinde çoklu bilet şablonu oluşturmak mümkündür.


ptt
Günün Önemli Haberleri