Portekiz 'de protestocu polisler, polis dinlemedi

Abone ol

Ücret ve emeklilik ödemelerinde kesintiye giden hükümeti protesto eden izindeki polis memurları, parlamentoyu koruyan zırhlı polis birliklerini aşarak binanın önünde eylem düzenledi.

Portekiz'de kamu sektöründeki kesintileri protesto eden ve sayıları birkaç bini bulan izinli polis memuru, Lizbon'da parlamento binasını çevreleyen vazife başındki zırhlı polis birliklerini delerek eylem yaptı.

Barikatları devirdikten sonra parlamentonun ana giriş kapısında Portekiz milli marşını okuyan polisler hükümet karşıtı sloganlar attıktan sonra dağıldı.

Ücret ve emeklilik ödemelerindeki kesintiye karşı düzenlenen gösteri, polis dernekleri tarafından örgütlendi.

Muhabirler, protestocu polislerden bazılarının parlamento çevresinde vazife başındaki meslektaşlarıyla el sıkıştığını bildiriyor.

Büyük borç altındaki Portekiz hükümeti, 2011 yılında aldığı 78 milyar euro tutarındaki kurtarma paketinin koşulları doğrultusunda geniş çaplı kesintilere gitti.

Emniyetin üst düzey yöneticileri, polis memurlarının ekonomik şartlardan duyduğu sıkıntı ve memnuniyetsizliğin çok yüksek seyrettiğini söylüyor.

Protestoya katılan bir polis memuru, ''Hayat şartlarımızın zorluğuna dikkat çekmek istiyoruz. Neredeyse insanlık dışı koşullarda çalışır hale geldik. Elimizde neredeyse hiçbir şey kalmadı.'' dedi.

Günün Önemli Haberleri