Polisten HDP'li vekile tokat gibi cevap

Abone ol

Bir polis memurunun yaralandığı bir teröristinde öldürüldüğü çatışma sonrası olaylar çıktı. Polis, teröristin cenazesini almaya gelen HDP'lilerle tartıştı, devlet aleyhine slogan atılması halinde müdahale edeceklerini söyledi.

SİİRT'te teröristin cenazesini almaya gelen HDP'liler ile polis müdürü arasında tartışma çıktı. Çatışmada bir polis memurunun yaralandığını söyleyen polis amiri, HDP'li vekilleri devlet aleyhine slogan atılmaması yönünde uyardı. İşte o tartışma;

Çatışmada ölü ele geçirilen teröristin cenazesini beklemek için hastaneye gelen Siirt HDP Milletvekilleri Kadri Yıldırım, Besime Konca ve Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan, hastane önünde fazla polisin bulunmasına tepki gösterdi.

POLİS AMİRİ HDP'LİLERİ UYARDI

Çatışmada bir polis memurunun yaralandığını söyleyen polis amiri, HDP'li vekile "Devlete kurşun sıkmış adamın cenazesine gelmişsiniz, siz devletin vekilisiniz Türkiye geneli vekilsiniz" diyerek tepki gösterdi. Teröristin cenazesi alınırken alkış yapılmaması ve devlet aleyhine slogan atılmamasını isteyen polis amiri, gerekli önlemleri aldıklarını ve müdahale edeceklerini söyledi.

POLİSTEN TOKAT GİBİ CEVAP

Siirt Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan'ın da "Ama bir vatandaşta öldürüldü” demesi üzerine polis amiri, “Durup dururken mi vuruldu, cami avlusunda mı vuruldu?" diye karşılık verdi.



Daha sonra öldürülen PKK'lının cenazesi morgdan çıkartıldığı sırada, bir grubun slogan atması üzerine güvenlik güçleri ile grup arasında arbede yaşandı. Polis, grubun hastaneden çıkışlarına izin vermedi. Daha sonra serbest bırakılan grup, cenazeyi alarak Siirt-Kurtalan karayolu üzerinden Van'a gitti.

Günün Önemli Haberleri