Polis bir anlık dalgınlığı fırsat bildi

Abone ol

37 yaşındaki F.K.'nın, otomobilinin içinde başına dayadığı tabancayı, bir polis memuru canı pahasına elinden aldı.

Aydın’da aracının içinde elindeki tabancayla intihar edeceğini söyleyerek kapıları kapatan şahısın bir anlık dalgınlığından yararlanan polis memuru, elindeki silahı sarılarak almayı başardı. Arabanın içinden güçlükle çıkartılan şahsın yakınları görüntü çeken gazetecilere saldırdı.

Olay, dün Aydın- Muğla Karayolu üzerinde bulunan bir akaryakıt istasyonun yakınında saat 23.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; Aydın’ın Germencik ilçesinde inşaat malzemeleri satan bir işyerinin sahibi olan 37 yaşındaki evli ve iki çocuk babası F.K., iddiaya göre ablası ve babası ile tartıştıktan sonra intihar edeceğini söyleyerek 09 FK 484 plakalı otomobiline binerek uzaklaştı. Ruhsatlı tabancasını da yanında olan F.K’nın söylediğini yapmasından korkan ailesi polise haber verdi. Germencik İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri otomobili takip etmeye başladı.

Polislerin ‘dur’ ihtarına uymayan F.K. Aydın’a doğru geldi. Otomobiliyle Muğla yolu üzerindeki bir akaryakıt istasyonuna giren F.K’nın kaçamaması için polis ekipleri önüne ve arkasına arabalarla barikat kurdu. Elindeki tabancayı kafasına dayayan ve telefonla konuştuğu görülen F.K.’yı yaklaşık bir saat boyunca ikna etmeye çalışan ekiplerin çabaları sonuçsuz kaldı. Otomobilden inmeyen ve kapılarını kilitleyen F.K., kendisi ile konuşmak isteyen bir polis memurunun ısrarı sayesinde camı açtı.

Açılan camdan F.K’nın elindeki silaha sarılan polis memuru silahı almayı başarırken, diğer polislerden biri arka camı taşla kırmaya çalıştı.

Polisler, açılan ön kapıdan F.K’yı dışarı çıkarıp yere yatırmayı başardı. F.K., polis memuruna sarılıp kendisini İzmir’e götürmesini isterken, olay yerine gelen yakınları görüntü çeken gazetecilere küfür edip saldırmaya başladı. Polislerin müdahale etmediği saldırganlar ile gazeteciler arasında tartışma yaşandı. Yakınlarının getirdiği başka bir otomobile bindirilen F.K., olay yerinden uzaklaştırıldı. F.K., jandarmaya teslim edildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Günün Önemli Haberleri