PKK'dan CHP'ye ilginç çağrı!

Abone ol

PKK Yürütme Komitesi üyesi Duran Kalkan, CHP'ye birlikte hareket etme çağrısında bulundu. MHP'nin AK Parti'nin koltuk değneği olduğunu ileri süren Kalkan, ülkede milliyetçi bir koalisyon kurulduğunu ileri sürdü.

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan, yaşanan süreçte sorumluluğun en başta CHP’de olduğunu ileri sürdü. Kalkan, MHP'nin AK Parti'ye koltuk değneği olduğunu ileri sürerken, CHP'nin bu noktada safını net olarak ortaya koymasını istedi.

Avrupa’da örgüte yakın çizgide yayın yapan Med Nuçe televizyonuna konuşan Kalkan, hükümeti eleştirdi, MHP'nin AK Parti ile birlikte milliyetçi bir koalisyon kurduğunu ileri sürdü.

PKK YÖNETİCİSİNDEN CHP'YE ÇAĞRI

CHP’nin safını net olarak ortaya koyması gerektiğini belirten Kalkan, CHP’nin içinde tutarlı sosyal demokratların yer aldığını ve mücadelelerine saygı duyduklarını kaydetti. Kalkan şunları söyledi:

“Kılıçdaroğlu’nun nalına da mıhına da vuran AK Parti’ye koltuk değneği olan CHP’lilik artık bitmeli. gelinen noktada AK Parti’nin MHP ile kurduğu cepheye koltuk değneği olunamaz. CHP, suç ortağı mı olacak, onlara karşı demokratik direnişin yanında mı yer alacak?

"CHP'YE SORUMLULUK DÜŞÜYOR"

En başta CHP’ye sorumluluk düşüyor; bütün tutarlı sosyal demokratları çağırıyoruz; demokrasi cephesine katılın. Herkesin özgürce yaşadığı demokratik Türkiye sistemini kuralım. Sendikalar, dernekler, sivil toplum örgütleri; herkes için geçerli. Faşizm karşısında tarafsız olunamaz.”

Günün Önemli Haberleri