PKK, Erdoğan'a meydan okuyor!

Abone ol

Şehit haberleri art arda geldi ortam fena halde gerildi. Yeni dönem herkes için sıkıntılı gececek.

Oktay Sağlam
İNTERNETHABER.COM- Ne açılım kar etti ne de yeni anayasa vaadi. Pamuk ipliğine bağlı giden süreç, Silvan saldırısıyla son buldu. Hükümet yeni bir sayfa açıyor. Terörle mücadelede "yeni bir dönem" başlıyor. Bayram sonrası bizleri nelerin beklediğini kimse kestiremiyor.

PKK "gardını almış" olası saldırıyı beklemiyor, kanlı tuzaklarla saldırıya geçiyorlar. Tıpkı bugünkü 11 askeri şehit olduğu Çukurca saldırısı gibi. Erdoğan'ın Ramazan vurgusuna kanlı bir cevapla, dalga geçercesine meydan okuyorlar. Adeta "savaşa hazırız" der gibiler. 

Devlet "topyekün bir saldırı" hazırlığının arefesinde. Acı ve gözyaşının eksik olmadığı günlerin arefesinde değil hatta içindeyiz bile. 

Köşeli laflar, sert demeçler, hamasi kelimelerle dolu ateşli konuşmalar birbirini izliyor. "Öfke bulutları" fırtınaya dönüşmek üzere. Böylesi bir havadan toplumun etkilenmemesi mümkün değil. Tam da bu esnada Öcalan ile sürekli görüşen 4 avukata görüşme yasağı geliyor.

Başbakan Erdoğan duygusal ve bir o kadar da iddialı sözler sarfediyor.  "Bir öleceğiz ama bin dirileceğiz", "Bu iman dolu kalpler birbirine düşmeyecektir" sözleriyle toplumu yeni bir döneme hazırlıyor Erdoğan. Bugün de dilinden düşürmediği sabır kelimesini artık rafa kaldırdığını ilan etti.

Çukurca'da 11 askerin şehit olduğu saldırı sonrası İçişleri Bakanı "Misliyle karşılık bulacak" diyor. Herkesin aklına 1990'lı yıllar gelmiyor değil. Faili meçhuller, orman yakmalar, köy baskınları. İllegal faaliyetler...

O dönemi iyi bilen Erdoğan, "Demokrasiden özgürlüklerden geri adım atmadan bu meseleyi halledeceğiz" sözleriyle endişeleri gidermeye çalışıyor. Kısacası hukuk yoluyla terörü alt etme planları hükümetin gündeminde.

Açıklamalar aslında kafaları karıştırıyor. Hukuk yolundan şaşma olmayacağı söylense de PKK'ya sempati besleyen milyonlara varan insanlardan terör örgütü nasıl soyutlanacak? Çok hassas ayrım nasıl sağlanacak? "Kurunun yanında yaşın yanması" daha beter sonuçlara yol açabilir.

Bu mücadele yeni sorunları beraberinde getirmesi muhtemel görünüyor. PKK'nın savaşı şehirlere taşıyacağı düşünülürse, sıkıntılı günlerin bizleri beklediği çok açık.

Günün Önemli Haberleri