PKK bu kez Kağızman'da yol kesti!

Abone ol

Terör örgütü PKK, bu kez Kars'ın Kağızman ilçesinde yol keserek belediyeye otobüsteki 70 kişiyi rehin aldı.

Terör örgütü PKK, Kars'ın Kağızman ilçesinde yol keserek, bazı araç sürücülerini rehin aldı. Geçtiğimiz günlerde 13 aracı ataşe veren teröristler, Karakut- Kağızman arasında yol keserek yolu trafiğe kapattı. İlçeye giriş çıkışlar kontrol altına alınırken, MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, aynı zamanda MHP'nin belediye başkanlığını kazandığı ilçede kamu güvenliğinin yok olduğunu söyleyerek, gerekli güvenlik önlemlerinin alınmasını istedi.

PKK'nın yurt genelindeki eylemleri sürüyor. Terör örgütü üyeleri bu kez de Kars'ın Kağızman ilçesinde giriş ve çıkışlara izin vermiyor. İddialara göre ilçe dışında barikat kuran örgüt, ilçeye girişlere bir süre izin vermedi.

HALK OTOBÜSÜ KAÇIRILDI

Bu arada polis, Kağızman-Iğdır- Erzurum karayolunda gece boyu araç trafiğine izin vermedi. Teröristlerin MHP'li belediyeye ait bir halk otobüsünü kaçırdığı, sürücüsüyle birlikte 70 yolcuyu rehin aldı.

 

MHP'Lİ ÇETİN'DEN SERT TEPKİ

MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, geçtiğimiz günlerde 13 aracın yakıldığı Kağızman'da kamu güvenliğinin ortadan kalktığını söyledi. Twitter'dan yaptığı açıklamada, Kars- Kağızman yolunun araç trafiğine kapatıldığını ifade eden Çetin, güvenliği sağlamaktan sorumlu olan görevlilere ulaşılamadığını, bazı araç sürücülerinin ise kaçırıldığını söyledi. Çetin, kamu otoritesinin yeniden sağlanarak, gerekli önlemlerin alınması gerektiğini kaydetti.

2 SAAT SONRA SERBEST BIRAKTILAR

Teröristler, yaklaşık 70 kişiyi iki saat sonra serbest bıraktı. Teröristler, Kağızman Belediyesine ait yolcu otobüsünü ve 3 TIR'ı ateşe vererek yaktılar. Serbest bırakılan yolcular Karakurt girişindeki güvenlik güçlerine sığındılar. Bölgede operasyon başlatan jandarma ekipleri bir yandan da yol güvenliği sağlamak için önlem aldı.

Günün Önemli Haberleri