Perinçek için kaç imza verildi? 100 bini bulabilecek mi?..

Abone ol

Cumhurbaşkanı adaylığı için 100 bin imza maratonunda bugün 5'inci gün. 100 bin barajının altındaki Doğu Perinçek'in imza sayısı 88 bini geçti. İmza süresi yarın saat 20.00'de sona erecek...

VATAN Partisi lideri ve cumhurbaşkanı adayı Doğu Perinçek, Çin'den döner dönmez Beşiktaş ilçe seçim kuruluna giderek kendisi için imza verdi. Eşi Şule Perinçek’in ardından imzasını veren Perinçek, gün itibariyle kendisine verilen imza sayısının 88 bini geçti.

Perinçek sistem arızası sebebiyle Türkiye’nin dört bir yanında kendisi için imza vermek isteyenlerin seçim kurullarında beklemek zorunda kaldığını belirterek, “Bu öğle saatlerinde İstanbul’un çeşitli ilçelerinde vatandaşlar imza atmadan dönmek zorunda kalıyor. İmza atmak bir eziyet haline getirilmiştir. Bugüne kadar bu engellemeler olmuyordu. Vatan Partisi'nin 100 bin oyu aşma ihtimali belirince, birden bire ‘sistem çöktü’ diyorlar. Sistem çöktü ama çöken elektrik sistemi değil, Türkiye’de mevcut sistem çöktü ”dedi.

88 BİNİ GEÇTİ Sistem arızası sebebiyle kısa bir süre beklemek zorunda kalan Perinçek çifti sistemin yeniden çalıştığı haberini alır almaz ilçe seçim kuruluna gelerek imza attı. Saat 15.00 itibariyle Perinçek'in imzaları 88 bini geçti. İmza verme işlemi yarın akşam saat 20:00’ye kadar devam edecek.

DİĞER ADAYLARIN DURUMU NE?... 100 bin imza ile cumhurbaşkanı adayı olan Meral Akşener dün akşam itibariyle 240 bin imzayı bulmuş ve imza toplama işini durdurmuştu. Saadet lideri Temel Karamollaoğlu'nun imza sayısı ise 155 bini aştı. Adalet Partisi lideri Vecdet Öz ise 2 bin 281 imza bulabildi. 

Günün Önemli Haberleri