Paşa'nın köpeği askeri parçaladı!

Abone ol

Tümamiral Gürdeniz’in, köpeği için iki askere talimat verdiğinin ortaya çıkmasından sonra, bir skandal da Tuzla Piyade Okul Komutanlığı’nda yaşandı.

İstanbul Tuzla Piyade Okul Komutanı Tümgeneral Gökbayır’ın köpeği, kendisine bakmakla görevlendirilen er Mehmet Ali Çetin’i parçaladı. Asker 20 gün tedavi gördü.

Bugün gazetesinde yer alan habere göre, Deniz Kuvvetleri Plan Prensipler Başkanı Tümamiral Ramazan Cem Gürdeniz’in ‘Tarçın’ isimli süs köpeğine bakmak için iki askere talimat verdiğinin ortaya çıkmasından sonra, benzer bir skandal İstanbul Tuzla Piyade Okul Komutanlığı’nda yaşandı. Okul Komutanı Tümgeneral Göktürk Gökbayır’ın vatani görevini yapan ulaştırma er Mehmet Ali Çetin’i şahsi köpeğine bakmakla görevlendirdiği belirlendi.

Skandal, Tümgeneral Gökbayır’ın köpeğinin Çetin’i parçalamasıyla deşifre oldu. Çetin, geçtiğimiz günlerde kışlada köpeğe bakım yaptığı esnada saldırıya uğrayarak hastaneye kaldırıldı. Birçok yerinden yaralandı ve sol bacağına ameliyatla 17 dikiş atıldı. Çetin, köpeğin aşılarının olmaması nedeniyle kuduz ve tetanoz aşısı yapılarak 20 gün Haydarpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Komutanlığı’nda tedavi gördü.

KOMUTANLARIN HOBİSİ

Tedavisinin ardından ‘istirahat’ raporu verilerek ailesinin yanına gönderilen Çetin’in askerliğinin henüz bitmediği ve olay nedeniyle psikolojisinin bozulduğu öğrenildi.
Bu arada çok sayıda üst rütbeli subayın yasak olmasına karşın kendilerine ait köpekleri lojman, kışla ve birliklerde barındırdığı ifade ediliyor.

TSK’da ihtiyaç gereği ‘özel’ narkotik veya emniyet köpekleri bulunuyor. Bu köpeklerin eğitimi ve görevde kullanılmaları, özel eğitim almış uzman personel tarafından yapılıyor. Ancak kışlada köpek beslemeye meraklı bazı üst rütbeli subayların kendilerine ait köpeklerin bakımlarını birliklerde yaparak masraftan kaçındığı aktarılıyor. Sorumlu erler, köpeğin her türlü bakımını yapıyor, ihtiyacını karşılıyor.

Vatani görevini yapmak için TSK’ya teslim olan ancak kışlada komutanın köpeğine bakıcılık yapan erlerin, kışla içinde bir çok yasaktan muaf tutulduğu kamuoyuna yansımıştı. Erler, köpeğin her türlü ihtiyaçlarını karşıladıkları için askeri birlik içinde sivil dolaşıyor, cep telefonu yasağından muaf tutuluyorlardı.

Güner Köpeği İçin Tören Düzenledi

Genelkurmay eski ikinci Başkanı Orgeneral Aslan Güner’in de Ankara Garnizon Komutanı olduğu dönemde ölen köpeğini iki albay ve bir binbaşının katıldığı bir törenle Cumhurbaşkanılğı Muhafız Alayı’nın atış poligonunun bulunduğu alana gömdüğü ve mezar yaptırdığı ortaya çkımıştı. Arazinin askeri lojman yapılması için devredilmesinin ardından Güner’in köpeğin mezarını taşıyacak yeni yer bakmaya başladığı ifade edilmişti.

Günün Önemli Haberleri