Pamukoğlu'ndan CHP'ye ağır suçlama!
Abone olPKK'nın 5.ve 7. kongrelerinde aldığı kararların aynısının, CHP'nin seçim bildirgesine alındığını belirtildi.
12 Haziran seçimleri öncesi ortaya atılan bu iddia hem
CHP'yi hem de siyaset arenasını karıştıracak. O sarsıcı iddianın
sahibi ise Hak ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı emekli Tümgeneral
Osman Pamukoğlu... Pamukoğlu'na göre PKK'nın 5.ve 7. kongrelerinde
aldığı kararların aynısı CHP'nin 12 Haziran seçimleri için
açıkladığı bildirgesine alındı.
Seçim çalışmaları kapsamında Samsun'a gelen Pamukoğlu, HEPAR il binasında basın mensuplarının sorularını cevapladı. Samsun'da yaptığı ziyaretin ardından ilçeleri gezerek Sinop'a geçeceğini belirten Osman Pamukoğlu, "Bizim baraj diye bir sorunumuz yok. 11 Haziran'a kadar sürekli koşturacağız" dedi. Pamukoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Abdullah Öcalan'a 'Apo' yerine 'eşkıya reisi' demesini istedi.
HEPAR Genel Başkanı Pamukoğlu, CHP ve MHP'deki kaset
skandallarının hatırlatılması üzerine, şunları söyledi:
"Birileri bir takım mekanizmalar kullanarak birbirlerini kötülemeye çalışıyor. CHP'deki biraz daha farklı. CHP'nin tapulu arazisine bir gece gecekondu kondurmak gibi. Ne oldu? Misal şimdi CHP ne diyor? PKK'nın 5. 7. kongrelerinde aldığı kararların aynısını seçim bildirgesine almış. Adadaki eşkıya ne diyor? Özerk cumhuriyet. CHP ne diyor? Özerk demokrasi. PKK kongre kararında iki dil der, CHP'de iki dil diyor. Ben yeni bir şey söylemiyorum. Okumuşunuzdur herhalde. Yazılı metni söylüyorum. PKK koruculuk kalsın diyor, o da kalsın diyor."
Şehit ailelerine komutan tarafından seçim semineri vermesi
olayını ise ilk kez basın mensuplarından duyduğunu belirten Pamuk,
"Şehitler Türk silahlı Kuvvetleri'nin değil Türk
milletinindir. Milletin, halkın çocuklarıdır onlar. Üniformayla
siyaset olmaz. Bizim iktidarımızda yap bunu bakayım. Elde tüfek,
sırtta üniformayla siyaset yapılmaz. Bu benim her zaman söylediğim
bir sözdür. Bu kadar açık" dedi.
Bu arada Ahmet Türk'e yumruk atma olayı ile tanınan Samsun bağımsız milletvekili adayı İsmail Çelik, HEPAR Genel Başkanı emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu'nun yanına geldi. Partililer, İsmail Çelik ile Osman Pamuk'un birlikte görüntülenmemesini istedi. İsmail Çelik'in ayrı bir odaya alınarak dışarı çıkarıldığı ileri sürüldü.