Oturduğunuz yerden kalori yakın!

Abone ol

Şaka gibi ama gerçek: Korku filmi izlemek yağ yakmanızı sağlıyor!

Yapılan bir araştırmaya göre korku filmi izlerken vücutta oluşan reaksiyonlar sayesinde, oturduğunuz yerden kalori yakmanız mümkün.

Westminster Üniversitesi'nde hücre uzmanı ve psikoloji alanında uzman doktor Richard McKenzie durumu şöyle özetliyor: "Korku filmi izlediğimiz sırada vücuttaki kan akışı hızlanıyor, kalbe daha çok kan pompalanıyor, böylece vücutta adrenalin artıyor. Kısa süreli stres anlarında, yani korku filmleri izlerken korktuğumuz anlarda artan bu ani adrenalin seviyesi iştahı kesiyor, bazal metabolik oranı arttıyor. Kısacası vücudumuzda gelişen bu bütün olaylar sırasında ciddi kalori yakımı gerçekleşiyor."  

Araştırmanın uygulama kısmında görüldüğü üzere, en ünlü korku filmlerinden biri olan "Cinnet" (The Shining) izlerken yakacağınız kalori sayısı tam 184. İşin ilginç yanı bu kadar kalori yakmak için yapılması gereken aktivite normalde 30 dakikalık bir yürüyüş.  Bu araştırmayla, doksan dakika boyunca oturduğunuz yerden film izleyerek kalori yakmanızın mümkün olduğu kanıtlandı.

Günün Önemli Haberleri