Oto kiralama şirketi iflas etti 26 bin araba yarı fiyatına satılık

Abone ol

Araba kiralama şirketi Fleetcorp'un iflasının ardından, 26 bin aracı İstanbul İcra Müdürlüğü tarafından satılığa çıkarıldı.

Bir süre önce faaliyetlerine son veren Türkiye'nin en büyük araç kiralama şirketlerinden biri olan Fleetcorp resmen iflas etti. İflasla birlikte Fleetcorp'un 26 bin araçlık filosu İstanbul İcra Müdürlüğü tarafından satışa çıkarıldı.

Alacaklı bankalara ve finans kurumlarına toplam 1.3 milyar TL borcu olan firmanın iflası ile birlikte İstanbul'daki bir çok otopark bu firmaya ait araçlarla doldu.

Bünyesinde üst sınıftan alt sınıfa kadar bir çok araca sahip olan firmanın araçları her kesimden alıcıya fırsat sunuyor. Zira bu araçlar icradan yarı fiyatına satılacak.


İcradan bu araçları almak için ihaleye girmek gerekiyor. Fiyat ihalede ne kadar yükselirse yükselsin yine de aracı piyasa değerinin altında alabiliyorsunuz. İhaleye herkes katılabiliyor. 

Kasım ayında konkordato istemişti

Haziran ayında faaliyetlerini durduran Türkiye'nin en büyük filo kiralama şirketi Fleetcorp Kasım ayında konkordato talebiyle İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne başvurmuştu. Mahkeme heyeti, şirketin kesin mühlet talebini kabul etmeyip iflasını duyurmuştu. Şirketin sahibi Barbaros Çıtmacı, araçları otogalerilere satmış ancak bankalar rehini kaldırmayınca kriz patlak vermişti.

Günün Önemli Haberleri