Ortacalı köylüler caz ile tanıştı

Abone ol

Ortaca Belediyesi 10. Ekin Kültür Sanat Günleri, kapsamında Gölbaşı köyünde ilk kez bir caz konseri düzenlendi.

Ortaca Belediyesi 10 Ekin Kültür Sanat Günleri etkinlikleri hakkında bilgi veren Ekin Sanat Günleri yapımcısı Nadir Şahin; “ Bu yıl 10. kez yapılacak olan EKS Günleri etkinliklerinin ilki Gölbaşı Köyü İlköğretim Okulu Bahçesi’nde başladı.

Bu yıl 14 köy, 12 mahalle, Dalyan Beldesi, Sarıgerme Ortaca Belediye Tesisleri ve 2 akşam Ortaca'da olmak üzere tam 1 ay devam edecek. Genelde Cumartesi ve Pazar akşamları bölgemizde yapılan düğünler nedeniyle hafta sonları etkinliklere ara vermek zorunda kalıyoruz. Bu nedenle 5 Temmuz'da başlayacak olan etkinlik 15 Ağustos'ta son bulacak. Köy ve mahalle muhtarları etkinlik başlangıcında katılan misafirlere keşkek, aşure, pasta, pilav üstü tavuk vb.ikramlar edecekler. Etkinliği Ortaca Belediyesi Ekin Gazetesi düzenliyor. Gölbaşı köyünde yapılan ilk gece programı TRT1 ve Kral TV kameramanlarınca çekilerek Ortaca bir kez daha ulusal basınla sesini duyuracak” dedi.
Etkinliğe gelenlere Köy Muhtarlığı tarafından pilav üstü tavuk ve ayran ikramı yapıldı.

Yapılan etkinlikte; Gölbaşı Köyü’nde en yaşlı köylülerle konuşulup, köye nelerden ve nasıl geldiklerini anlattılar. Muğla ve yöresinde oynanan “Kerimoğlu Zeybeği”nin tiyatroya uyarlanışıyla devam edildi.
İstanbul’da yapılan Caz gösterimine katılan ve ilk köz köylülerle buluşan Caz Orkestrası’nda Eloktro Gitarda Timuçin Şahin, Bas gitarda Sean Canly, Saksofonda Michael Atlias ve Davulda Ted Paar ‘dan kurulu ekip, açık kamyon üzerine kurulan sahnede köylüleri caz ziyafeti çektiler ve köylülerden bol alkış aldılar.

Gece; yoğurt yeme ve elma yeme ve kese kapmaca yarışmalarından sonra etkinliğe gelenlere dağıtılan çekiliş biletlerinde hediye isabet eden numaralara hediyeler verilerek, gece son buldu.

Günün Önemli Haberleri