Operasyon! Vali Mutlu da gidiyor

Abone ol

Vali ve İl Emniyet Müdürleri kararnamesi geliyor. Ankara ve İstanbul Valisi değişiyor

İstanbul ,Ankara Valileri gidiyor!


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Köşk'e çıktıktan sonra ilk neşteri vuruyor.Bürokrasi  vitrinini değiştirecek ilk köklü adım İçişleri Bakanlığı’nda atılıyor. Vali ve Emniyet Müdürleri kararnamesi geliyor. Ankara'da gündem mülki idare amirleri kararnamesi. İddiaya göre, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel dahil çok sayıda isim değişiyor.

Polis ve savcı ağırlıklı görevden almaların ardından sıra Vali ve İl Emniyet Müdürlerine geldi. İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın kapsamlı bir kararname hazırlığı içinde olduğu söyleniyor. Kararnameyle başta İstanbul, Ankara olmak üzere en az 15 il Valisi ile 20’yi aşkın İl Emniyet Müdürü’nün değiştirileceği konuşuluyor.

Erdoğan,  bu değişikliğin bir bölümünü 17 Aralık operasyonu sonrası yapmak istiyordu. Ancak, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün bazı Vali ve Emniyet Müdürlerinin değişmesine karşı çıktığı hatta kararnameyi geri çevirdiği biliniyor.

Vali ve Emniyet Müdürleri kararnamesinde belirleyici faktörün “paralel yapı” ile mücadele performansı olacağı eski Cumhurbaşkanı Gül’e yakın çok sayıda ismin değişeceği de tahmin ediliyor.

Yeni dönemde yeri garanti görülen isimlerin başında Antalya, Erzurum,Bursa Valileri ile İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok göstiriliyor.

Günün Önemli Haberleri