Ömer Güney'in sır görüşmesi

Abone ol

Paris infazlarının 1 numaralı zanlısı Ömer Güney'in cinayetten 19 gün önce Ankara'da geçirdiği 5 günün ayrıntılarına Yeni Şafak ulaştı.

Ömer Güney'in Türkiye'de görüştüğü kişileri tek tek tespit etti. Ankara'ya 8 kez giriş çıkış yapan Güney'in görüştüğü kişiler arasında 2 PKK'lı da var.

Paris'te 3 PKK'lı kadının öldürülmesinin üzerindeki sır perdesi yavaş yavaş aralanıyor. Yeni Şafak gazetesi "Sır görüşme" manşetiyle okurların karşısına çıktı.

Gazete Güney'in Ankara'daki temaslarına ilişkin bazı ayrıntıları duyurdu. Güney'in Türkiye'de kaldığı sürede görüşme yaptıkları kişilerin ifadelerinin alınacağı belirtilen haberde yer alan ayrıntılar şöyle sıralanıyor:

8 KEZ GİRİŞ-ÇIKIŞ YAPTI

Güvenlik birimleri, Ömer Güney'in cinayetten 19 gün önce Ankara'ya gelişi ve bu şehirde kaldığı 5 günün izini sürdü. Güney'in Ankara'ya 8 kez giriş çıkış yaptığı ve her seferinde üç ve beş gün süreyle kaldığı tespit edildi. Polis, Güney'in Türkiye'ye girişlerinde görüştüğü şahıslardan bazılarının kimliklerini belirledi. Polis Güney'in üzerine kayıtlı telefon numaraları ve internet adreslerindeki yazışmalarının tamamını inceledi.

BÜTÜN YAZIŞMALARI İNCELEMEDE

Güney'i yakın takibe alan polis, incelemeler sonucunda Türkiye'de yazıştığı isimlerden bazıları belirlendi. Bilgiler Fransız yetkililere gönderilen özel Güney dosyasında da yer aldı. İddialara göre, bu kişilerden ikisinin PKK ile bağlantısı olduğu belirlenirken, Güney'in görüşme trafiğine mercek altına alan Polis, Güney'in Ankara ziyaretlerinde aile yakınlarına bilgi vermediği de tespit edildi. Güney'in Türkiye'ye gelirken İstanbul havalimanında bir GSM operatöründen hat aldığı her gelişinde de bu GSM operatörüne ait numara ile görüştüğünü tespit etti. Polis, Güney'in telefon trafiğindeki kişilerinde profilini çıkarmış durumda.

Haberin tamamı için

Günün Önemli Haberleri