Olay Mehmet Şimşek iddiası kulislerden sızdı! Yerine gelecek isim kim?
Abone olKabinede beklenen değişim öncesinde Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek hakkında da gündem yaratacak bir iddia ortaya atıldı! ‘AK Parti kulislerinde konuşuluyor’ diyerek Bakan Şimşek’in sonbaharda görevine veda edeceği öne sürüldü. Kulislerde Şimşek’in yerine getirilecek ismin bile konuşulduğu iddia edildi. Bu iddialar sonrası DMM'den yalanlama geldi.
Bakanlar Kurulu’nda bazı isimlerin değişeceği iddiası kulislerde
konuşulmaya devam ederken Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet
Şimşek hakkında da çarpıcı bir iddia gündeme geldi. Nefes
gazetesi yazarı Nuray Babacan, AK Parti kulislerinde
Bakan Şimşek'in sonbaharda göreve veda edeceğinin konuşulduğunu
yazdı. Bu iddialara DMM'den cevap geldi. DMM iddiaları
yalanladı.
"Ekonomi direksiyonu zorda"
Nuray Babcan "Ekonomi direksiyonu zorda" başlıklı yazısında, ekonomi yönetiminini güven ortamı ve istikrar konusunda zorlandığını iddia ederek, "Şimşek'in AK Parti içindeki bazı yorumlardan rahatsız olduğunu" öne sürdü.
Hakkında çıkan haberlerle Şimşek'in hedef alındığını hatırlatan Babacan, Şimşek'in bu durumu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ileterek ve "Muhalefetin eleştirmesini anlıyorum da ama bizim arkadaşlarımızın böylesine zor bir dönemde aldıkları tavır anlaşılmaz…" dediğini yazdı.
Nuray Babacan, köşesinde AK Parti kulislerinde konuşulduğunu iddia ederek şu bilgileri paylaştı:
"İktidar yanlısı şirketlerin ayrıcalıklı kredi talepleri,
bakanlıklarda ayrıcalıklı muamele görme isteklerinin asıl neden
olduğu iddia ediliyor.
Şimşek’in hem yurtdışı yatırımcılarına hem de yurt içinde sektör temsilcilerine yıl sonunda enflasyonun yüzde 29 seviyesinde olacağını, faizlerinde yüzde 30 civarına ineceğini tekrarladığı biliniyor. Merkez Bankası’nın aşamalı olarak faizleri ikişer puan indireceği, kur korumalı mevduatların ise tamamen gündemden çıktığı anlatılıyor.
Şimşek, moral bozukluğu konusunda zaman zaman yapılan yorumlara rağmen kendisinin seçime kadar görevinin başında olduğunu her fırsatta tekrarlıyor.
Ancak AKP kulislerinde, sonbaharda görevine veda edeceğine ve yerine Cevdet Yılmaz’ın getirileceğine ilişkin iddialar da dolaşıyor.
AKP’de gelenektir. Gruplar ve klikler kendi tercihlerini ve önceliklerini kulis olarak servis ederler. Her bilginin altındaki amacı iyi analiz etmek gerekir!"
DMM'den Mehmet Şimşek iddialara yalanlama
Bir basın organında “Ekonomi Direksiyonu Zorda” başlığı altında çıkan habere ilişkin İletişim Başkanlığı'na bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden (DMM) bir açıklama yayımlandı.
DMM'den yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
"Bazı basın organlarında “Ekonomi Direksiyonu Zorda” başlığı
altında Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek’e atfen
dile getirilen söylemler, kabine üyeleri arasında yaşandığı iddia
edilen gerilimler ve ekonomi yönetimine dair ileri
sürülen iddialar tamamen asılsız, spekülatif ve kamuoyunu
yanıltmaya yönelik dezenformasyon içeriği taşımaktadır.
Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek’in görevine devam
ettiği, Orta Vadeli Program ve 12. Kalkınma Planı çerçevesinde
belirlenen ekonomi politikalarının kararlılıkla sürdürüldüğü
gerçeği ortadadır.
Kamu kurumları ve yetkililerine yönelik gerçek dışı iddialarla
yürütülen algı operasyonları, ekonomiye ve piyasalara duyulan
güveni sarsmaya, yatırımcı güvenini zedelemeye ve piyasalarda
olumsuz spekülasyonlara zemin hazırlamaya hizmet etmektedir. Sayın
Cumhurbaşkanımız, kabineyle ilgili tasarruflarını anayasal
yetkileri çerçevesinde, yalnızca uygun gördüğü zamanda ve resmî
kanallar aracılığıyla kamuoyu ile paylaşmaktadır. Aksi
yönde yapılan yayınlar etik gazetecilik anlayışıyla
bağdaşmamaktadır.