Okuma yazma öğrenen altın kazanıyor

Abone ol

Orhangazi Halk Eğitim Merkezi'nde açılan okuma yazma kursunu başarıyla tamamlayanlara altın ödülü

Orhangazi Halk Eğitim Merkezi'nde açılan okuma-yazma kursunu başarıyla tamamlayanlar altınla ödüllendiriliyor.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan tarafından ülke genelinde başlatılan 'Ana-Kız Okuldayız' kampanyası kapsamında Orhangazi Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle okuma yazma kursları açıldı.

Okuma-yazma öğrenen herkese çeyrek altın verileceğini ifade eden Orhangazi Kaymakamı Ertan Peynircioğlu, ilçede okuma-yazma oranının yüzde 95 olduğunu, kampanya ile bu oranı yüzde 98'e çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.

Bu eğitim-öğretim yılının sonuna kadar 300 kişinin daha okur-yazar olmasını beklediklerini kaydeden Ertan Peynircioğlu, Orhangazi ilçesinde bulunan her okulda en az bir kurs açılmasını arzu ettiğini söyledi. Okuma-yazma bilmeyenlerin sayısını en aza indirmek istediklerini vurgulayan İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Aydın da okuma-yazma bilmeyenlerin Orhangazi Halk Eğitim Merkezi'ne veya en yakın ilköğretim okuluna müracaat etmesini istedi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Rüveyde Kılıçlar ise bugüne kadar birçok kurs açtıklarını, bu kampanya kapsamında açılan kursta 73 kursiyerle eğitime başlandığını, çalışmaların hiç okuma-yazma bilmeyen kalmayana kadar devam edeceğini belirtti.

Öte yandan, Orhangazi Örnekköy Orhan Öcalgiray İlköğretim Okulu'nda kasım ayında başlayan okuma-yazma kursunu bitiren 26 kursiyer törenle belgelerini aldı.

Kursiyerler, Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ergun Efendioğlu tarafından çeyrek altınla ödüllendirildi.

Belge alanlardan Seyran Temel, okuma-yazma öğrendiği için çok mutlu olduğunu ifade ederek, "Okuma Özgürlüktür, Özgürlüğüme Kavuştum.'' dedi.

Günün Önemli Haberleri