OHAL kalkarsa dolar iner mi? Dikkat çeken yazı

Abone ol

Doların yükselişi ne zaman sona erecek? Freni patlayan döviz fiyatlarıyla ilgili yazı kaleme alan Milliyet yazarı Mehmet Tezkan OHAL'in kaldırılması halinde doların inişe geçeceğini iddia etti.

Dolar her gün rekor kırıyor. Hükümet yetkilileri yükselişin geçici olduğunu söylüyor. Peki dolar neden yükseliyor?  Bu soruya ilginç bir yanıt Miliyet gazetesi yazarı Mehmet Tezkan'dan geldi.

Sıcak para ve yatırımcının gelmemesinin nedenini iklimin müsait olmamasına bağlayan yazara göre Türkiye'de tam demokrasi, hukukun üstünlüğü, temel insan haklarının evrensel düzeyde değil.

"FETÖ YÜZÜNDEN"
Türkiye'nin bu standartta olmadığını savunan Tezkan, "Ama FETÖ yüzünden.. Memleketin altını oydu, memleketin bütün kurumlarını delik deşik etti.. Hainliğin faturasını ödüyoruz.." diye yazdı.

"PARA GÜVENLİ LİMAN ARAR"
Sorumlunun sadece FETÖ'de olmadığını ifade eden Tezkan, Batı ile her gün kavga eden siyasetçilerin de pay sahibi olduğu görüşünde. Paranın güvenli liman aradığını hatırlatan yazar, "Yeniden güvenli liman olmanın yolunu aramalıyız." dedikten sonra yazısına böyle devam ediyor:

"EKONOMİYE KHK'LARLA MÜDAHALE EDİLDİ"
(...)Soru şu; OHAL düzenine son verilirse dolar iner mi? Faizin üzerindeki baskı kalkar mı? OHAL’le ne ilgisi var? İlgisi şu.. OHAL’e dayalı bir dizi KHK çıkarıldı.. KHK’lar terörle mücadele için olsa eyvallah ama her konuda çıkarıldı.. Ekonomiye KHK’larla müdahale edildi..

Yatırımcı tedirgin oldu.. Çünkü KHK ile bir gecede bütün düzen değişebilir.. İtiraz edeceğin merci yok.. Hakkını arayacağın mahkeme yok.. Bir de şu var.. Olağanüstü rejimin sürdüğü ülkeye yabancı yatırımcı gelir mi? Bırak yatırımcıyı, paralı turist bile gelmez.. Gelmiyor işte!.

Batı’nın komplosu, üst aklın oyunu gibi sözleri bir kenara bırakalım; bu durumdan nasıl çıkarız ona kafa yoralım.. Sorum ekonomistlere.. OHAL kalkarsa doların ateşi söner mi?

Mehmet Tezkan'ın yazısının tamamı

Günün Önemli Haberleri