Netanyahu'dan Arap vekillere: Çıldırdınız mı?

Abone ol

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hizbullah'ı terör örgütü ilan eden KİK'i kınayan Arap milletvekillerine tepki gösterdi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Körfez İşbirliği Konseyinin (KİK) Hizbullah'ı terör örgütü ilan etmesini  "harika bir gelişme" şeklinde niteledi. 

Jerusalem Post gazetesinde yer alan habere göre, İsrail parlamentosu Knesset'teki dış politika oturumunda konuşan Netanyahu, "(KİK'in Hizbullah kararı) Çok önemli hatta harika bir gelişme" ifadesini kullandı. 

ARAP VEKİLLERE TEPKİ

Arap dünyasında değişim yaşandığını, İsrail'in düşman olmadığını anlayan Ortadoğu'daki çoğu ülkenin İran ve DAEŞ'e karşı savaşta yanlarında durduğunu savunan Netanyahu, KİK'in Hizbullah kararını kınayan Knesset'teki bazı Arap milletvekillerini de eleştirdi.

ÇILDIRDINIZ MI?

Netanyahu, söz konusu Arap milletvekillerine hitaben, "Hizbullah köyünüze roket atarken de bu eleştirilerinize devam edecek misiniz? Hizbullah dökülen kanın kimin kanı olduğunu ayırıyor mu? Hizbullah ülkemizi yıkmak istiyor ve siz bu ülkedesiniz. İfademi mazur görün ama çıldırdınız mı?" dedi. 

ARAP VEKİLLERDEN KİK'E KINAMA

Öte yandan Knesset'teki 13 sandalyeli Birleşik Arap Listesi'ni oluşturan partilerden Hadaş ve Beled'e mensup milletvekilleri, KİK'in Hizbullah'ı terör örgütü ilan etme kararını kınadı.

Hadaş Partisi'nden yapılan yazılı açıklamada, "Karar, İsrail'in çıkarına uygun ve bu Körfez ülkelerinin, kolonyalizmle siyonizmin yanında yer aldığını kanıtlıyor" denildi. 

KİK'ten geçen hafta yapılan açıklamada, Hizbullah'ın tüm yöneticileri, ona bağlı ve ondan doğan örgütlerle beraber terör örgütü olarak ilan edildiği bildirilmiş, KİK'te uygulanan terörle mücadele kanunları ve buna benzer uluslararası kanunlar çerçevesinde gerekli adımların atılacağı kaydedilmişti.

Günün Önemli Haberleri