Neşet Ertaş'ın mezar taşına ne yazıldı?

Abone ol

Neşet Ertaş'ın mezar taşı ölüm yıldönümü öncesinde yapıldı. Bakın büyük ustanın mezar taşına ne yazıldı. İşte Neşet Ertaş'ın mezar taşı;

Neşet Ertaş'ın çocukları Anadolu geleneklerine göre 1 yıl bekledikten sonra babalarının mezarını yaptırdı.

Dün geceyarısına kadar çalışılarak tamamlanan Neşet Ertaş’ın mezarının baş kitabesinde “Sakın ola ha İnsanoğlu, incitme canı incitme. Her can bir kalp Hakka bağlı, incitme canı incitme. Sevgi, Saygı,Hoşgörü” yazısı bulunuyor.

Altında ise “Garip” Neşet Ertaş yazıyor. Mezarın ayak kitabesinde ise “Muharrem Oğlu Neşet Ertaş” yazısıyla beraber doğum ve ölüm tarihleri yer aldı.

Neşet Ertaş’ın 2’si Almanya ’da 1 ‘i de Türkiye ’de yaşayan 3 çocuğu bulunuyor. Anadolu geleneklerine uyarak bir yılın dolmasını bekleyen Ertaş’ın çocukları mezarı babalarının ölüm yıldönümüne yetiştirdi.



İŞTE NEŞET ERTAŞ'IN MEZAR TAŞI



UNUTAN OLMADI

Neşet Ertaş geçen yıl bu vakit aramızdan ayrılmıştı. Türkiye'nin yetiştirdiği en büyük ozanlardan olan Neşet Ertaş bugün türküleriyle herkesin dilinde.

Sosyal medyada en çok paylaşılan Neşet Ertaş'ın "Neredesin sen" isimli türküsü oldu. Ertaş'ı anan çok sayıda kişi usta ozana olan saygısını sundu.

İŞTE YAZILANLAR ;






NEŞET ERTAŞ'IN LEYLA HİKAYESİ

Neşet Ertaş gençlik yıllarında Leyla'ya sevdalanır. Ancak babası şiddetle karşı çıkar ve 'soyu bozuk alma' der. Babası ile Ertaş arasında unutulmaz bir türkü düellosu yaşanır.
(OKUMAK İÇİN TIKLAYIN)

NEŞET ERTAŞ 'NEREDESİN SEN' TÜRKÜSÜ

Bugün Neşet Ertaş'ı anarken bu türküsü dillerde. "Gönlüm hep seni arıyor, neredesin sen" dizesini bilmeyen yok. Neşet Ertaş Neredesin Sen türküsünü dinleyin deriz.




Başbakan onun için türkü söyleyecek!

Neşet Ertaş’ın birinci ölüm yıldönümü ustaları buluşturuyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Orhan Gencebay, İbrahim Tatlıses, Bedia Akartürk, Ahmet Özhan gibi ünlü isimler bugün Kırşehir’de sahneye çıkacak ve “Gönül Dağı” nı birlikte seslendirecek.

Günün Önemli Haberleri