Mustafa Kamalak'tan kumpas açıklaması

Abone ol

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, paralel yapıya yönelik operasyonları değerlendirdi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Saadet Partisi hiçbir kavganın taraftarı değildir. Çünkü kavgaya değil birliğe ihtiyaç vardır. Saadet Partimiz hiçbir kumpasın içinde yoktur, bundan sonra da olmayacaktır" dedi.

Kamalak, Büyük Anadolu Otel'de düzenlenen "Saadet partisi İlçe Eğitimleri Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin tarihi bir süreçten geçtiğini öne sürerek İslam coğrafyasının hiçbir dönemde olmadığı kadar kan ve kaos içinde yaşadığını savundu. Türkiye'nin kutuplaştığını iddia eden Kamalak, "Emniyet, yargı gibi ülkenin en stratejik, en önemli kurumlarında tam bir kargaşa yaşanıyor. Güvenin yerini güvensizlik alıyor. Yargı kutuplaşıyor, emniyet kutuplaşıyor, medya kutuplaşıyor. En tehlikelisi toplum kutuplaşıyor" diye konuştu. 

İstanbul merkezli "paralel yapı" operasyonu kapsamında bazı gazetecilere yönelik gözaltıların Türkiye'nin gündemine damga vurduğunu belirten Kamalak, şöyle devam etti:

"Saadet Partisi hiçbir kavganın taraftarı değildir. Çünkü kavgaya değil birliğe ihtiyaç vardır. Saadet Partimiz hiçbir kumpasın içinde yoktur, bundan sonra da olmayacaktır. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sadece ve sadece Hak'kın ve halkın yanında olacaktır. Kınayanların kınamasına aldırmadan, inandığı doğruları en gür sesle söylemeye devam edecektir. Biliyorsunuz, şimdilerde böyle haykırdığımız için bize 'Paralelci' suçlaması yakıştırmaya çalışıyorlar. Maalesef bazı kardeşlerimizde bu yoğun  propaganda karşısında bu yaftadan etkilenme durumunda kalıyor. Şunu bilmeliyiz ki üzerimize oynanan bu oyun yeni değildir."

Saadet Partisi olarak Ergenekon operasyonu yapılırken "Elbette cuntacılarla hesaplaşılsın. Elbette millete tezgah kuranların yakasına yapışılsın. Elbette darbeciler en ağır cezalara çarptırılsın. Ama bu ordumuz yıpratılmamalı" dediklerini aktaran Kamalak, "Hatırlayın, bunu dedik diye bize ne dediler? 'Bunlar  Ergenekoncu!' Ama ilahi adalete bakın ki bize Ergenekoncu diyenler, şimdi, 'Saadet haklıymış' diyemedikleri için, 'Safmışız. Orduya kumpas kurulmuş' diyorlar" dedi. 

"Aynı iktidardan nimetlenenler, aynı havuzdan beslenenler, 12 yıl boyunca cemaatle el ele, kol kola beraber yürüyenler şimdi bize 'Bunlar Paralelci' diyorlar. Kendi suçlarını örtbas etmek için bize saldırıyorlar" değerlendirmesini yapan Kamalak, "şucu ya da bucu olmadıklarını, Milli Görüşçü olduklarını" kaydetti.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı eleştiren Kamalak, şunları kaydetti:

"Saltanatla ihtişamla itibar kazanacağını zannetmişler. Babil'in asma bahçelerinden, Endülüs'ün El Hamra Sarayı'na kadar tarih bunun ibretlik örnekleriyle doludur. Bütün saltanatlarda, 1001 odalı saraylar, dirilişin değil yıkılışın habercisi olmuştur. Nitekim Osmanlı'nın en büyük ihtişamlı sarayları Dolmabahçe ve Yıldız sarayları da yükseliş değil çöküş döneminde yapılmıştır. Daha da ilginci her iki sarayımız da dışarıdan alınan borçlarla inşa edilmiştir."

Günün Önemli Haberleri