Mustafa Destici en doğal koalisyonu açıkladı

Abone ol

Eski Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, koalisyon seçeneklerine ilişkin açıklama yaptı.

Eski Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Aslında bize göre, samimi bir hükümet kurulacaksa, şu anda bunun en doğal olanının AK Parti ile MHP arasında kurulabileceğini görüyoruz" dedi.

Destici, partililerden Rahmi Bıyık'ın annesi Fatma Bıyık için Çamlıca Mahallesi'ndeki Hacı Zeynep Camisi'nde kılınan cenaze namazı sonrası gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. "Koalisyon" seçeneğiyle ilgili soru üzerine Destici, şunları söyledi:

EN DOĞAL OLANIN AK PARTİ İLE MHP ARASINDA KURULABİLİR

"Önümüzdeki günleri hep birlikte yaşayıp göreceğiz. Aslında bize göre, samimi bir hükümet kurulacaksa, şu anda bunun en doğal olanının AK Parti ile MHP arasında kurulabileceğini görüyoruz. MHP'nin, 'HDP ile bir koalisyonda yokuz' açıklamasını yerinde buluyor ve destekliyoruz. HDP, Türkiye partisi olabilse, bu Türkiye için de kendileri için de bir şans. HDP, PKK ile arasına bir set çekmeli ve terörü kınamalı. O zaman, milletin verdiği desteğin karşılığını vermiş olurlar."

Suriye sınırındaki olayların kamuoyunun gündeminde yeterince yer almadığını, bu ülkenin kuzeyinde devlet kurma girişimleri olduğunu öne süren Destici, "Suriye'nin kuzeyinde şu anda PYD, PKK bir devlet kuruyor. Türkiye sadece izliyor. Türkiye'nin Suriye politikasının yanlışlığı bir kere daha burada da kendisini ortaya koydu. Türkiye'yi yönetenler Suriye'deki bu iç savaşın vebalini omuzlarında taşırken, öbür tarafta yarın Suriye'nin kuzeyinde bir terörist devlet kurulduğunda artık bunun izahını nasıl yapacaklar? Türkiye bu hadiseleri seyretmemeli. Asla bu sürece göz yumulmaması gerekir" değerlendirmesinde bulundu.

DEMİREL'İN VEFATI

Mustafa Destici, Ankara'da vefat eden 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e Allah'tan rahmet, yakınlarına, sevenlerine ve Türk milletine baş sağlığı diledi.

Demirel için Kocatepe Camisi'nde düzenlenecek cenaze törenine katılacağını bildiren Destici, şunları kaydetti:

"Süleyman Demirel, Türk siyasi tarihinin en önemli ve en renkli simalarından biriydi. Demokrasiye dönem dönem olan katkıları inkar edilemez. Tabii 28 Şubat dönemindeki tavrından dolayı bizlerde bir burukluk var. Keşke o süreçte daha dik durabilseydi. O zaman milletin tamamının gönlünde de büyük bir taht kurmuş olacaktı. Bunun yanında devletimize ve milletimize yaptığı hizmetler inkar edilemez. Özellikle gelişen Türkiye'nin 1960-1970'li yıllarında Süleyman Demirel'in büyük katkıları var. Özellikle Türk dünyasıyla ilişkilerde gerçekten o bölgelerde büyük hizmetleri var. Dolayısıyla bunların hepsinin farkındayız. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum, mekanı cennet olsun."

Eski Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici

Günün Önemli Haberleri