Mustafa Armağan kimdir nereli derin tarih Atatürk yazısına bakın

Abone ol

Mustafa Armağan kimdir nereli eşi kim? Mustafa Armağan Derin Tarih Dergisi'nde Atatürk ile ilgili yazısı nedeniyle hapis cezası aldı. Mustafa Armağan'ın Derin Tarih'te yazdığı Atatürk yazısı ne? Mustafa Armağan özel hayatı ve biyografisine bakın.

Mustafa Armağan Atatürk yazısı nedeniyle hapis cezası aldı. Derin Tarih'te yazan Mustafa Armağan o dönem yazdığı yazı nedeniyle 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Gelin hep birlikte Mustafa Armağan'ın yazısına bakalım.

1961 doğumlu olan Mustafa Armağan Cizreli. Şanlıurfalı bir anne-babanın çocuğu olarak dünyaya gelen Mustafa Armağan, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. Derin Tarih Dergisi Genel Yayın Yönetmenliği yapan Mustafa Erdoğan, daha önce de televizyon kanallarında Atatürk'e hakaret etmişti. Peki Mustafa Erdoğan'ın hapis cezası aldığı Atatürk cezası ne?

İŞTE MUSTAFA ERDOĞAN'IN HAKARET ETTİĞİ O YAZI

Mustafa Erdoğan Mayıs ayında yazdığı yazıda Atatürk hatırasına alenen hakaret” suçundan 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. İşte Latife Hanım’ın 91 Yıldır Gizlenen Mektubu başlıklı yazıda Mustafa Armağan, "Türk diktatör Mustafa Kemal, ya­kın zamanlarda Şer’î hukukun mut­lak hükümlerine dayanarak 22 yaşın­daki karısı Latife Hanım’dan boşandı (Not: Latife Hanım 17 Haziran 1898 doğumlu ol­duğuna göre boşandığı 5 Ağustos 1925’te 27 ya­şında bulunuyordu- DT). Söz konusu hükme göre bir erkeğin eşinden boşanması için tek yapması gereken şey, iki şahi­din huzurunda karısına “boş ol, boş ol, boş ol!” deyip mehrini vermekti. (Mustafa Kemal Latife Hanım’a 25 Do­lara karşılık gelen bir miktar mehir vermişti.) (Not: 29 Ocak 1923 günü müftü­nün huzurunda kıyılan nikahta Mustafa Kemal mihr-i muaccel olarak Latife Hanım’a 12,5 dirhem gümüş karşılığı para vermeyi taahhüt etmişti"  ifadelerini kullanmıştı.

MUSTAFA ARMAĞAN KİMDİR?

Mustafa Armağan, 1961 yılında Cizre'de doğdu. Urfalı bir anne-babanın çocuğu olarak dünyaya geldi. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olduktan sonra çeşitli yayınevlerinde editör olarak çalıştı. 1995-1996 arasında İzlenim dergisinin yayın yönetmenliğini yürüttü. Sosyal Bilimler Ansiklopedisi (Risale Yayınları, 4 cilt) ve Osmanlı Ansiklopedisi (Ağaç Yayıncılık, 7 cilt) adlı çalışmalarının yayın koordinatörlüklerinde bulundu. 2007 yılı Mart ayında TÜRTAB - Türkiye Toplumbilimsel Araştırmacılar Birliği'nin kuruluşunda yer aldı. 1995'ten beri Zaman gazetesinde yazı yazmaktadır. Ayrıca Mustafa Armağan, Nisan 2012 tarihinden itibaren "Derin Tarih" adlı tarih dergisinin genel yayın yönetmenliği görevini de yürütmektedir.

Kimdir bu Mustafa Armağan? FETÖ onu şöhret etti aslen de...

Mustafa Armağan'a Atatürk'e hakaretten hapis cezası...

Günün Önemli Haberleri