Murat Karayılan'da PKK'lılara uyarı! Herkese vermeyin

Abone ol

Güvenlik güçleri tarafından Şırnak’ın Silopi ilçesinde vatandaşlarla görüşülerek hazırlanan raporda Murat Karayılan'la ilgili çarpıcı bilgiler yer aldı.

Güvenlik güçleri, terör operasyonlarının 22 gündür devam ettiği Şırnak’ın Silopi ilçesinde yaşayan vatandaşlarla tek tek görüşerek bir rapor hazırladı.

15 Aralık’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağıyla birlikte başlatılan operasyonlarda teröristlerden arındırılan bölgelerde vatandaşlarla mülakatlar yapıldı.

TERÖRİSTLERE TELSİZ UYARISI

Raporda şunlar kaydedildi: "Operasyonların başladığı tarihten bugüne kadar geçen zaman zarfında vatandaşların can ve mal güvenliğini tehlikeye düşürmeden titizlikle icra edilen operasyonlarla yapılan yardımların bölücü terör örgütünü rahatsız ettiği ve buna karşı hamle olarak terör örgütü PKK’nın Kandil’deki elebaşı Murat Karayılan’dan aldıkları son talimatla telsiz konuşmalarında çok dikkatli olmaları, her teröriste telsiz vermemeleri, telsizi kullananların sürekli olumlu yönde konuşma yaparak moral ve motivasyonu yüksek tutmaları yönünde hareket etmeleri istenmiştir.

EVLER TALAN EDİLDİ

Bu talimat çerçevesinde bölücü terör örgütünün sokağa çıkma yasağı öncesinde evlerini terk etme niyetinde olup müsaade etmedikleri ve silahlı olarak önlerini kesip geri çevirdikleri ailelere erzak yardımı yapma gayreti içine giriştikleri, güvenlik gerekçesiyle evlerini daha önce terk etmiş olan vatandaşlarımıza ait evlerin gençlik adı verilen bölücü terör örgütü şehir yapılanması mensuplarınca talan edilip yağmalandığı vurgulandı.

PKK'YA DESTEK VEREN AİLELERE ERZAK YARDIMI

Raporda terk edilmiş evlerden elde edilen erzakların hala ilçeyi terk etmelerine müsaade etmedikleri vatandaşımıza ve kendi rızasıyla şehirde kalarak sözde direnişe destek olan bölücü terör örgütüne müzahir az sayıdaki ailelere dağıttığı, halkın gözünde oluşan kötü imajlarını yaptıkları sözde yardımlar ile düzeltmeye çalıştıkları ve halk desteğini yeniden tesis etme yönünde gayret içinde olduklarının öğrenildiği bildirilmiştir."

Günün Önemli Haberleri