Mühendisler meslek liselerini tartıştı

Abone ol

Makine Mühendisleri Birlik Grubu'nca düzenlenen bir panelde meslek liseleri masaya yatırıldı.

Makine Mühendisleri Birlik Grubu, Türkiye'de teknik eğitimi tartışmak ve ülke sanayisi için gerekli olan ara teknik eleman yetiştirmekle görevli olan meslek liselerinin durumunu ortaya çıkarmak amacıyla panel düzenledi.

Ördekli Kültür Merkezi'nde Makine Yüksek Mühendisi Ferudun Baykara'nın yönettiği panele konuşmacı olarak Uludağ Üniversitesi(UÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Sürmen, Sanayici Fahrettin Gülener, Avukat Veysel Aşkın ve Makine Mühendisi-Teknik Öğretmen Mehmet Çallı katıldı. Biytaş Şirketler Grubu Başkanı Makine Mühendisi Suat Gülçimen, kendisinin de meslek lisesi mezunu olduğuna dikkat çekerek, "Meslek liseleri ülkemizin sanayisi için gerekli olan ara teknik eleman yetiştirmek için kuruldular. Burada başarılı olan öğrenciler geçmişte dilediği gibi yüksek tahsil de yapabiliyorlardı. Ben de bunlardan biriyim." dedi.

Türk sanayisinin ihtiyacı olan ara elemanları yetiştiren meslek liselerinin ülke içindeki siyasi tartışmalardan olumsuz etkilendiğine dikkat çeken Suat Gülçimen, şunları söyledi: "Meslek liseleri ülkemizin sanayisi ve iş yaşamı için kilit roldedir. Bu yüzden asla ve kesinlikle iç politika malzemesi yapılmamaları gerekir. Bu şekilde davranarak kendi ayağımıza kurşun sıkıyoruz. Konuyu tamamen teknik düzeyde tartışarak ülke sanayisi için nasıl faydalı olacaklarını ortaya çıkarmalıyız." diye konuştu.

İşadamı Fahrettin Gülener de iş dünyasının içinden gelen ve sorunlarını iyi bilen biri olarak konuştuğunu vurguladı. Gülener, şöyle konuştu: "Bugün dünyada söz sahibi olan ülkeler sanayisi ilerlemiş ülkelerdir. Sanayi için olmazsa olmaz koşul ise teknik elemanlardır. Eğer sanayimizin daha kaliteli üretmesini istiyorsak, mallarımızın dünya pazarlarında kabul görmesini istiyorsak bilinçli bireyler yetiştirmek zorundayız. Sanayi için gerekli olan teknik elemanları en güzel şekilde yetiştirmek zorundayız. Ben sanayiciyim. Biz sanayicilerin en büyük sıkıntılarından biri de iş bilen eleman bulamamaktır. Bu sorunu aşmak için meslek liselerine önem vermeliyiz. Elbette öncelikle de günlük politikaları bir kenara bırakmalıyız. Sonra 'bu liselerimizi nasıl daha iyi yapabiliriz, daha verimli olmaları için neler gereklidir?' sorularına cevap bulmalıyız."

Günün Önemli Haberleri