Muhafeletin sır gibi saklanan Köşk adayı

Abone ol

Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür, bugünkü köşesinde muhalefetin adı gizli tutulan Cumhurbaşkanlığı adayını yazdı.

30 Mart yerel seçimlerinin sonuçları resmileşmeden Türkiye Ağustos ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kilitlendi.

İktidar kanadında Başbakan Erdoğan'dan başka isim anılmazken, muhalefetin adayları konusunda farklı isimler kulislerde konuşuluyor.

O kulis bilgilerinden birini Sabah si yazarı bugünkü köşesinden açıkladı. Yazısına "Muhalefetin 'saklı' cumhurbaşkanı adayı" başlığı atan Mahmut Övür, Mehmet Haberal ismini verdi.

MUHALEFET İÇİN BÜYÜK FIRSAT

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin muhalefet için önemli olduğunu söyleyen Övür, Köşk seçimleri için "Seçim yenilgisini unutturmak ve üzerini örtmek isteyen muhalefet blokunun arayıp da bulamayacağı bir fırsat bu" yorumunda bulundu ve devam etti:

"...Çünkü siyaset mühendisleri aylardır bir algı operasyonu yürütüyor. CHP- MHP ve Cemaat'i bir araya getirerek aslında cumhurbaşkanlığı seçimlerine hazırlık yapıldı. Büyük oranda da ikna edildi ki AK Parti'nin yüzde 30'un altına düşeceğine ciddi ciddi inanıldı.

Bugün MHP yönetiminin ittifaka, iltifat etmiyor göründüğüne bakmayın. İstanbul başta olmak üzere üç büyük şehirde MHP'nin aldığı oya bakın, yarı yarıya inmiş durumda. Anadolu kentlerinde de CHP aynı pozisyonda.

NEDEN HABERAL?

Bu sonuca yol açan siyaset mühendislerinin saklı tuttukları isim ise belli:

Mehmet Haberal. Haberal, Ergenekon davasından nasıl tereyağından kıl çeker gibi sıyrıldığı düşünüldüğünde hiç de yabana atılacak bir isim değil. İlk ziyaretini Fatih Üniversitesi'ne yapması da ilginçti. Şimdi muhalefet blokunun adayı yok deniyor ama adı yıpranmasın diye Haberal adı saklı tutuluyor. Ortaya atılan isimler ise görüntüden öteye geçmiyor.
İkinci bir isim ise hiç kuşkusuz Mansur Yavaş...

Ankara seçimleriyle yapılan deneme, cumhurbaşkanlığı seçimleri için bir fırsata dönüştürülecek görünüyor. Hatta Haberal'la kıyaslandığında artıya bile geçebilir.

CUMHURBAŞKANI SEÇİMİ NE ZAMAN?

Günün Önemli Haberleri