Mısır'da saldırı: 3 polis öldü

Abone ol

Mısırlı yetkililer, Mansura kentindeki kontrol noktasında görev yapan üç polisin uğradıkları saldırıda öldüklerini duyurdu.

Mısırlı yetkililer, Nil Havzası’ndaki Mansura kentindeki bir kontrol noktasında görev yapan üç polisin uğradıkları silahlı saldırıda öldürüldüklerini duyurdu.

Saldırının sorumluluğunu üstlenen olmadı. Reuters haber ajansına konuşan güvenlik yetkilileri eylemin sabah saatlerinde dört kişi tarafından gerçekleştirildiğini söylüyor.

Mısır'da ordunun Temmuz ayında İslamcı Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi devirmesinden sonra şiddet eylemlerinde hızlı bir artış oldu. Hemen hemen her gün gerçekleşen saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 100 civarında.

Saldırılarda büyük oranda polisler hedef olarak seçiliyor. Geçtiğimiz Ağustos ayında Sina yarımadasında düzenlenen bir saldırıda 24 polis öldürüldü.

Mursi’nin Cumhurbaşkanlığının on üçüncü ayında görevinden uzaklaştırılması sonrası Mursi destekçisi yüzlerce kişi de güvenlik güçleri tarafından öldürüldü.

Ordu tarafından desteklenen geçici Mısır hükümeti, saldırıların Mursi yanlısı İslamcı gruplar tarafından gerçekleştirildiğini iddia ediyor.

Fakat bölgeden gelen haberlerde, yetkililerin terörist olarak nitelendirdikleri Sina bölgesindeki militanlarla Mursi taraftarları arasında ayrım yapmadığı belirtiliyor.

Reuters haber ajansı Pazartesi günkü saldırının faillerini bulmak için operasyonlara başlanmasına karşın şu ana kadar kimsenin gözaltına alınmadığını bildirdi.

Mursi’nin Ağustos ayında devrilmesinden sonra Müslüman Kardeşler’den iki binden fazla kişinin gözaltına alındığı belirtiliyor.

Mursi ve Müslüman Kardeşler yöneticileri görevleri sırasında düzenlenen eylemlerde yaşanan ölüm olaylarında sorumlulukları olduğu iddiasıyla önümüzdeki hafta mahkeme karşısına çıkacak.

Günün Önemli Haberleri