MHP'den Alevi açılımı!
Abone olMuğla'nın Bodrum İlçesi Konacık Beldesi'nde yapılacak ilk cemevinin temeli törenle atıldı. MHP de törene katılım gösterdi
Konacık Belediyesi ve Cem Vakfı Bodrum Şubesi tarafından
yaptırılacak cemevinin temel atma töreni gerçekleştirildi.
Törende konuşan Cem Vakfı Başkanı Prof.Dr. İzzettin Doğan, 'Dünyanın gözbebeği' olarak nitelendirdiği Bodrum'da temeli atılan cemevinin farklı bir nitelik kazanacağını belirterek, "Sünniler cemevinde Aleviler'in İslam'ı nasıl algıladıklarına tanıklık edecek. Aleviler de temel haklarından birisini burada icra etme olanağına kavuşacak. Bu yüzden bugün inanç özgürlüğü bayramı" dedi.
Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Prof.Dr. Doğan, akil insanların Doğu Anadolu grubu içinde kendi isteğiyle yer aldığını belirterek, "Yurttaşların barış süreciyle ilgili düşüncelerini bir rapor halinde hükümete sunmaya çalışacağız. Akil insanlar halkın aydınlatılması meselesini kendilerine dert edindi. Ama hükümetin de bizlere destek olması gerekir. Siyasi partilerle görüşüp hükümetin barış sürecini başlatması gerekir" diye konuştu.
Yemekhane, kesimhane, morg, soğuk hava deposu, cem alanı, dede odası ve kütüphanenin yer ayacağı cemevinin temel atma töreninin ardından Selçuk Cemevi Müzik Grubu türküler söyledi.
MHP’DEN YOĞUN
KATILIM
Törene Cem Vakfı Başkanı Prof.Dr. İzzettin Doğan, MHP Genel Başkan
Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Sadri Durmaz, MHP Muğla
Milletvekili Mehmet Erdoğan, Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan,
Konacık Belediye Başkanı MHP'li Mehmet Tosun, aynı partili Ortakent
Yahşi Belediye Başkanı Mehmet Onur Şahbaz, Gündoğan Belediye
Başkanı İbrahim Bilgi ile Mumcular Belediye Başkanı Birol Aydın ve
Cem Vakfı Bodrum Şubesi Başkanı Mehmet Çuhadaroğlu da katıldı.