MHP lideri Devlet Bahçeli'den, Kılıçdaroğlu'na provokasyon ve KHK tepkisi! Erken seçim var mı?

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin genel merkezinde Merkez Yönetim Kurulu ve Merkez Disiplin Kurullarını toplantıya çağırdı. Bahçeli toplantı sonunda erken seçime ka;ıyı bir kez daha kapatırken, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun KHK sözlerine tepki gösterip, provokasyon uyarılarına ateş püskürdü.

MHP'de olağanüstü toplantı hareketliliği yaşanıyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin genel merkezinde Merkez Yönetim Kurulu ve Merkez Disiplin Kurulu toplantılarına başkanlık etti. Ardından Bahçeli, gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı. Erken seçime kapıyı kapatan Bahçeli, sosyal medya için yeni düzenleme istedi. İşte Bahçeli'nin açıklamaları...

- Son gelişmeler göstermiştir ki sosyal medyanın denetim altına alınması şarttır. İnsanların özel hayatlarının siyaset malzemesi yapılması vahim bir ahlaksızlıktır.

- Siyaset hizmet değil hizip üretirse altından kalkması çok zordur. Şayet bir suç varsa üstelik suçlu tespit edilmişse bununla ilgili ne yapılacağı yürürlükteki mevzuat hükümlerince açıktır.

- 1 Ekim 2022 tarihinde TBMM çalışmalarına başlar başlamaz hazırlığı büyük oranda tamamlanmış olan sosyal medya düzenlenmesi hukuki bir temele bağlanmalıdır. Siyaset yapıyor olmanın bir erdemi olmalıdır.

- Bir suç varsa üstelik suçlu tespit edilmişse bununla ilgili ne yapılacağı mevduat gereğince açıktır, bellidir. Toplumsal huzurumuzun yanında milli birlik güvenliğimiz sosyal medyanın dipsiz kuyularında tahrip edilemeyecektir. Böylesi bir zillete asla müsaade edilmeyecektir. FETÖ yöntemleriyle sonuç almaya, siyaseti dizayn etmeye karanlık bir teşebbüstür. 

Kılıçdaroğlu'na 'provokasyon' cevabı

- Provokasyon üstüne provokasyon meyil edenler Türkiye önüne taş koyamayacaktır. "Gelecek aylarda her türlü provokasyona maruz kalacağız" diyerek CHP Genel Başkanı da siyasi edep sınırlarına mutlaka dönmelidir. 

- Bizatihi kendi ağzından siyasi hayatının sonuna geldiğini Kılıçdaroğlu için de 2023 tasfiye yılı olacaktır. Bu sefil zihniyet emperyalizmin tetikçisi haline gelmiştir. Zira her şey gün gibi ortadadır. Artık saklanacak, gizlenecek, kaçacak durumu da kalmamıştır. Kılıçdaroğlu'nun milliyetçilik iddiaları sahtedir.

- Kılıçdaroğlu, askerimizin de polisimizin de milli güvenliğimizin de karşısındadır. Türk milleti seni affetmeyecek. MHP kahraman güvenlik güçlerimizin sonuna kadar yanındadır. Bu düşük ittifakın aynı şeyleri söylemelerine rağmen henüz Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı muammadır.

- Bugüne kadar Millet İttifakı terörle araya mesafe koymamıştır.

Yunanistan'ın Ege'deki tacizleri

- Bu tacizler CHP'nin gündeminde yok. F-16'larımıza radar kilidi atılması da haydutluktur. Asıl stratejik tehdit Yunanistan'a silah yığınağı gerçekleştiren ABD'dir. NATO gereğini suratle yapmak zorundadır. Karşılıksız bırakılmaması gerkeen bir haydutluk.

MHP'nin seçim hazırlıkları

- Toplantılarımızın ilkİ Sivas olmak üzere Amasya, Çorum ve Tokat'ta 4 Eylül 2022 pazar günü gerçekleşecektir. Artan bir şevkle yapılacak ihtiyaç halinde salon toplantıları da yapılacaktır.

- Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeniden seçilmesi için olağanüstü çaba gösterilecektir.

- MHP tuzaklara düşmeden, tahriklere kapılmada, saldırı ve sabotajlara teslim olmadan ilkeli ve kutlu mücadelesine devam edecektir.

- CHP'nin kışkırtıcı üslubu her alanda devam ediyor. Gençleri sokağa çekmeye çalışıyor. Sokak tehlikelidir. Bunu unutmamaları lazım.

- Bizim görüşümüz adayımız belli, kararımız nettir. 

Kılıçdaroğlu'na KHK tepkisi

- Gizli kalmış FETÖ'cülük oynamasın. Vatandaşlarımızın katillerini affa kimse cesaret edemez.

Erken seçim tartışmaları

- Seçimlere 9 ay 18 gün vardır. Onu beklemek lazım.

Günün Önemli Haberleri